35 dkg liszt
2,5 dl tej 2,8-as
2,5 dkg élesztő
1 tk só
1 kk cukor
2,5 dkg vaj
1 ek tej 2,8-as a lekenéshez.
1 dl tejet az élesztőt és 1 kk cukrot összekeverem és felfuttatom.
Liszt+só+felfuttatott élesztő+vaj+a maradék tej =jól kidolgozzuk.
a tésztát 2 részre osztjuk kerek lappá nyújtjuk őket. Mindegyik lapot 4 részre osztjuk és a széleseb felénél kezdve feltekerjük kifli formára.
A sütőt 200 fokra melegítem és amig bemelegszik addig kel a kifli.
Majd 20 perc alatt készre sütöm és utána lekenem a tetejét tejjel.
50 dkg liszt, 2,5 - 3 dl langyos tej, 1 tk cukor, 4 dkg élesztő, 3 ek olaj, csipet só, 2 ek porcukor, 1 tojássárgája. A langyos tejben elkeverem a cukrot, majd felfuttatom az élesz...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűEgy tálba beleszitáljuk a lisztet, közepébe kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, felöntjük kevés langyos cukros tejjel, hagyjuk felfutni, majd a vaj kivételével, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKavarjuk össze külön edényben a száraz és folyékony hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük, míg a sütő melegszik (15 perc). Ezután gyúrjuk át a tésztát...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűElkészítése: A 2 tojást megfőztem, közben megpucoltam és felaprítottam a hagymát! A tojást megpucoltam és egy nagyobb edényben villával összetörtem, majd belekevertem a felaprított...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű