menu

Családireceptkönyv.hu

Pihe-puha házi sós kifli,


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg liszt

1 csomag szárított élesztő

2 evőkanál kristálycukor

1 evőkanál só

3 dkg vaj

4,5 dl tej

a tetejére:

Elkészítés:


A lisztben elkeverjük a sót, a cukrot és az élesztőt. Hozzáadjuk az olvasztott vajat. Hozzáöntjük a tejet, és addig gyúrjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától.

Langyos helyen egy órát kelesztjük, majd két egyenlő részre szedjük. Mindkét tésztát fél cm vastagságú (40 hosszú, 15 cm széles) lappá nyújtjuk, majd háromszögekre vágjuk.

A háromszögeket a szélesebbik felénél feltekerjük, a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, vízzel lekenjük, és sót szórunk a tetejükre.

Trükkök, tippek, praktikák:


200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt (a sütő erősségétő függően) megsütjük.

Pihe-puha házi sós kifli,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paleo cukkini zsemle
Paleo cukkini zsemle

Reszeld le a cukkinit(levèt ne nyomd ki)keverd össze a száraz hozzávalókat külön a nedves hozzávalókat,ebbe tedd a cukkinit,majd öntsd egybe őket ès gyurd össze,5- perc pihentetés....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi kifli/zsömle kelesztés nélkül
Házi kifli/zsömle kelesztés nélkül

Megmelegítjük a tejet, de ne legyen forró. Beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 percre félretesszük meleg helyre. Ennyi idő alatt szépen felhabosodik az élesztő....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lenmaglisztes kenyér
Lenmaglisztes kenyér

Minden összekutyultam és egy sütőpapírral bélelt jénaiban kb 40 percig sütöttem 185 fokon.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Békebeli kifli éjszakai kelesztéssel (Kálci)
Békebeli kifli éjszakai kelesztéssel (Kálci)

A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira, hogy kellemes meleg legyen de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk