Családireceptkönyv.hu

Pihe-puha házi sós kifli,


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg liszt

1 csomag szárított élesztő

2 evőkanál kristálycukor

1 evőkanál só

3 dkg vaj

4,5 dl tej

a tetejére:

Elkészítés:


A lisztben elkeverjük a sót, a cukrot és az élesztőt. Hozzáadjuk az olvasztott vajat. Hozzáöntjük a tejet, és addig gyúrjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától.

Langyos helyen egy órát kelesztjük, majd két egyenlő részre szedjük. Mindkét tésztát fél cm vastagságú (40 hosszú, 15 cm széles) lappá nyújtjuk, majd háromszögekre vágjuk.

A háromszögeket a szélesebbik felénél feltekerjük, a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, vízzel lekenjük, és sót szórunk a tetejükre.

Trükkök, tippek, praktikák:


200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt (a sütő erősségétő függően) megsütjük.

Pihe-puha házi sós kifli,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Egyenes kifli,
Egyenes kifli,

Az egészet dagasztó gépbe,vagy kenyérsütő üstjébe pakolom.Sima tésztát dagasztok.Kelesztő tálban 45 percig kelsztem vissza szakitom,20 percig még kelesztem.14 db gombócot formálok,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Croissant
Croissant

1. Egy kisebb tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót! Ez a száraz keverék. 2. Egy nagy tálban oldd fel az élesztőt a langyos vízben! Ez a nedves keverék. 3. A száraz k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hamburgerzsemle Limara péksége
Hamburgerzsemle Limara péksége

Mindent belepakolni a kelesztő gépbe. miután megkelt lisztezett felületre tenni és 9 egyforma részre osztani. Zsemléket formálni és sütöpapirral bélelt tepsire tenni. Hagyni ismét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk