liszt ( 2/3 finomliszt -1/3 rétesliszt)
60 dkg
só
2 kávéskanál
friss élesztő
0.5 kocka
cukor
1 kávéskanál
olaj
1 dl
tej
1.5 dl
víz
1.5 dl
Lépés 1
Kenyérsütőgépben megkelesztjük a tésztát. Kicsit átgyúrjuk, majd 12 db. egyenlő részre vágjuk. Egyesével kinyújtjuk ovális lapokká, kb. 3 mm vastagra és a rövidebb oldaláról feltekerjük. Letakarjuk őket a lisztezett deszkán és 45 percig kelesztjük.
Lépés 2
Egy 4 literes lábasban vizet forralunk, a 4 liter vízhez 1 kk. cukrot teszünk. A cukortól lesz szép, barna a kifli. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Lépés 3
Amikor a víz majdnem forr, akkor egyesével beletesszük a kifliket. Nem süllyed le, hanem a víz tetején úszik, ezért a lapáttal kicsit lenyomjuk a víz alá, kb. 6 másodpercre. Utána kivesszük és rögtön sütőpapíros tepsire tesszük.
Lépés 4
200 fokon 25 percig sütjük. Érdemes figyelni, mert gyorsan megpirul.
1. Az élesztőt meg kell futtatni a langyos és kicsit cukros tejben, majd minden hozzávalót belepakolok a kenyér sütő gépbe. 2. A szépen megkelt tésztánkat 4 felé szedjük, és mi...
Elkészítési idő:1. Az élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatom 15 perc alatt. 2. Összekeverjük a lisztet a sóval, élesztővel és egy fél tojással. Pár percig dagasztom, hogy jó állaga legyen....
Elkészítési idő: 2 óraA hozzávalókból tésztát gyúrok. Mikor kész a tészta, átgyúrom, 2 cipóra osztom és 2 mm vastag körré nyújtom. Mindkettőt 8 cikkre vágom és feltekerem a cikkeket. Kilisztezett tepsi...
Elkészítési idő:Dagasztás után egy órát kelt a tészta, majd 8 darabra osztottam (10-re is lehet, ha kisebbeket szeretnénk), gömbölyítettem, majd mindet 2 mm vastagra nyújtottam. 10 percet pihentek...
Elkészítési idő: