Családireceptkönyv.hu

Villámkalács (nem kell dagasztani) –


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg liszt
2 evőkanál vaj
1 tojás
3 evőkanál cukor
2 g élesztő
1/4 tej

Elkészítés:


Lemérünk 1/2 kg lisztet. Elveszünk belőle 3 evőkanállal, és két evőkanál olvasztott vajjal, vagy olajjal, 1 egész tojással, 3 evőkanál cukorral, 20 g élesztővel és egy bögre tejjel (1/4 liter) kovászt készítünk belőle, amelyet mély tálban felfuttatunk.
Ha kb. kétszeresére megkelt, belekeverjük a megmaradt lisztet.
A tésztát kikent, lisztel meghintett hosszúkás formába töltjük és megkelesztjük.
Ha ez is kétszeresére kelt meg, közép meleg sütőbe tesszük, és szép aranysárgára sütjük. Ez 30-35 perc alatt következik be.

Villámkalács (nem kell dagasztani) –

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kakaós kifli (paleo)
Kakaós kifli (paleo)

Az alapanyagokat összegyúrjuk, és 5 percet pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A tésztát 29 cm-es kör alakúra nyújtjuk. A lapból 12 db egyforma cikket vágunk, megkenjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
355.Szegedi  zsemlecipó
355.Szegedi zsemlecipó

Dagaszt, puha tészta. 45 perc pihi 8 fele oszt,gömbölyít. 10 - 15 perc pihi Nyújt 20 - 25 cm hosszú,6 - 8 cm széles, felteker 25 perc pihi Bevág átlósan leken: tojás 200 fok,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
KOMBÉ
KOMBÉ

Langyos vízbe keverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. 15-20 percre félretesszük, míg felfut. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és a teje...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Indiai naan kenyér
Indiai naan kenyér

A szárított élesztőt cukros, langyos vízben elkeverjük, és pár percig állni hagyjuk, míg fel nem habzik. A lisztet közben összekeverjük egy csipet sóval, a joghurttal és egy kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk