Az én kenyerem: 25 dkg rizsliszt 15 dkg kuk liszt, 10 dkg keményítő, 1 ek. burgonya pehely v. hajdina liszt 1 dkg Budafoki élesztő,4-4,5 dl víz, (annyi, h kemény galuska legyen, 2 tk só,1 ek olaj....az élesztőt felfuttatom 2 tk cukron langyos vízbe (féldeci), a víz szénsavm ásványvíz....magam keverem kézi mixerrel , aztán a gépben pihentetem 1 órát (melegben 50 perc is elég) késleltetésre állítom és kalács programon sütöm, olajozd be a sülés befejezése előtt 10 perccel és ha kivetted is , de vízzel is kenheted és ruhában hűljön ki!
1. A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk hogy felfusson. 2. Egy dagasztótálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom a cukros tejben s közepes keménységű tésztát dagasztok az összetevőkből. Amikor szépen megkelt a tészta kiöntöm deszkára és kétfele osztom. Az egyik tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz almát megpucoljuk, lereszeljük, kevés fahéjjal, vaníliás cukorral, cukorral megpároljuk, és langyosra hűtjük, közben lecsepegtetjük. A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, dupl...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű