Az én kenyerem: 25 dkg rizsliszt 15 dkg kuk liszt, 10 dkg keményítő, 1 ek. burgonya pehely v. hajdina liszt 1 dkg Budafoki élesztő,4-4,5 dl víz, (annyi, h kemény galuska legyen, 2 tk só,1 ek olaj....az élesztőt felfuttatom 2 tk cukron langyos vízbe (féldeci), a víz szénsavm ásványvíz....magam keverem kézi mixerrel , aztán a gépben pihentetem 1 órát (melegben 50 perc is elég) késleltetésre állítom és kalács programon sütöm, olajozd be a sülés befejezése előtt 10 perccel és ha kivetted is , de vízzel is kenheted és ruhában hűljön ki!
A kovászhoz (60 dkg lisztre számítva) 2,5 dkg friss élesztőt belemorzsolunk egy fél literes edénybe, összekeverjük 1,5 dl langyos vízzel, 1 kávéskanál cukorral és 2 evőkanál teljes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sózott reszelt zöldséghez meleg vizet teszek, ebbe megy a zsír, így nem kell külön felolvasztani. A tápióka liszttől ugyanolyan folyós marad, a kókuszliszt fogja besűríteni, de a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA jéghideg vizet, a tojást és az élesztőt összekeverjük, míg az élesztő teljesen elolvad. Ekkor hozzáadjuk a többi hozzávalót, a vaj kivételével. Pezsegni fog, mikor ráteszitek a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Keverőtálban (akinek van, kenyérsütőben) összekeverjük a lisztet a sóval, cukorral, élesztővel. 2. Villával kevergetés közben hozzáöntjük a langyos vizet. 3. A végén bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű