menu

Családireceptkönyv.hu

rizslisztes kuk.lisztes kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az én kenyerem: 25 dkg rizsliszt 15 dkg kuk liszt, 10 dkg keményítő, 1 ek. burgonya pehely v. hajdina liszt 1 dkg Budafoki élesztő,4-4,5 dl víz, (annyi, h kemény galuska legyen, 2 tk só,1 ek olaj....az élesztőt felfuttatom 2 tk cukron langyos vízbe (féldeci), a víz szénsavm ásványvíz....magam keverem kézi mixerrel , aztán a gépben pihentetem 1 órát (melegben 50 perc is elég) késleltetésre állítom és kalács programon sütöm, olajozd be a sülés befejezése előtt 10 perccel és ha kivetted is , de vízzel is kenheted és ruhában hűljön ki!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar ZSÖMLE
ZSÖMLE

150 ml langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót (kelesztő)tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék tejjel kelt tésztát dagasztunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almavizen nevelt kovász
Almavizen nevelt kovász

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
 KOMBÉ
KOMBÉ

Langyos vízbe keverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. 15-20 percre félretesszük, míg felfut. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és a teje...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lekváros bukta
Lekváros bukta

A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, langyos helyen duplájára kelesztjük. Majd lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, 8x8 cm-es négyzetekre felvágjuk, mindegyik négyzetre...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk