Az én kenyerem: 25 dkg rizsliszt 15 dkg kuk liszt, 10 dkg keményítő, 1 ek. burgonya pehely v. hajdina liszt 1 dkg Budafoki élesztő,4-4,5 dl víz, (annyi, h kemény galuska legyen, 2 tk só,1 ek olaj....az élesztőt felfuttatom 2 tk cukron langyos vízbe (féldeci), a víz szénsavm ásványvíz....magam keverem kézi mixerrel , aztán a gépben pihentetem 1 órát (melegben 50 perc is elég) késleltetésre állítom és kalács programon sütöm, olajozd be a sülés befejezése előtt 10 perccel és ha kivetted is , de vízzel is kenheted és ruhában hűljön ki!
Dagasztógépbe: liszt, tojás, só, felfuttatott élesztő és annyi víz apránként, hogy kalácstészta állagú legyen. A dagasztás kb 20 perc. Le kell takarni és langyos helyen 2,5 szeres...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Első körben készítsd el a lángost. Ehhez két alapreceptet is találsz nálam, az egyik a burgonyás lángos, a másik a sima lángos. 2. Közben készítsd el a fokhagymás lét - ami sze...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepes1. A lisztet átszitáltam. 2. Hozzáadtam a sót, élesztőt, elkevertem. Végül hozzáadtam a langyos vizet, ecetet, olajat és alaposan kidagasztottam. Letakartam, félretette...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű