1 dl mandulaliszt/darált dió/lisztkeverék
1 dl kölesliszt
1 dl barna rizsliszt
2 ek útifűmaghéj
1 ek puffasztott amaránt
1 ek rizs/burgonyapehely
1 tk olívaolaj
2 kk só
1/2 kk szódabikarbóna
1/2 cs sütőpor
3 dl melegvíz
A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a nedves hozzávalókat, jól összekeverem, hagyom 10 percig állni, majd kis zsömléket formázok olajos vagy vizes kézzel). Sütőpapíron, 180 fokos sütőben 50 perc alatt kész.
Először elkészítjük a tölteléket. Egy lábasban kevés olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát, beletesszük a spenótot, megfonnyasztjuk, majd szobahőmérsékletűre h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az összes hozzávalót egy nagyobb keverőtálban alaposan összedolgoztam. Lágy tésztát kaptam, de nem kell több lisztet adni hozzá, akkor sem, ha ragad! Néhány (6-8) órán keresztü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból 20 perces dagasztással ruganyos tésztát gyúrunk, majd egy órát kelesztjük. 2. Nyújtófával kb fél-1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a vajjal, megszórjuk a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű