menu

Családireceptkönyv.hu

Joghurtos-sós kifli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


70 dkg liszt
140 dkg kefir
1 dl olaj
cs. cukor
2 tk só
1 dl tej
5 dkg élesztő
2 tojás

krém: 20 dkg margarin
1 tk só

Elkészítés:


Élesztő futtatni. Dagaszt 1 ó kel. 8 fele oszt, gömbölyít ,15 p kel. Nyújt
35 -40 cm kör. Egy lapot lekenni krémmel,rá másik lap,kicsit nyújt,16 fele vágni. Feltekerni, kel. Leken tojás.180 fok 25 -30 perc.
Krém: margarin, só kikeverni.

Joghurtos-sós kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Bundáskenyér
Bundáskenyér

A csicseriborsólisztből és növényi tejből palacsintatésztaszerű masszát keverünk ki, majd sóval, borssal ízesítjük (fűszerekkel). A kenyeret belemártjuk, majd olajba kisütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
sajtos bagett és szezámmagos csavart zsemle
sajtos bagett és szezámmagos csavart zsemle

A langyos tejben a cukorral megfuttattam az élesztőt, kelesztő tálban összegyúrtam a sóval elkevert átszitált liszttel, a vízzel, és a puha vajjal. Letakarva pihentettem 10 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Kelt leveles sajtos rúd
Kelt leveles sajtos rúd

A hozzávalókat a margarin kivételével összegyúrjuk, és duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és a hideg margarint nagy lyukú reszelőn ráreszeljük. A tésztát hajtoga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Medvehagymás-sajtos zsemle
Medvehagymás-sajtos zsemle

A megtisztított, lecsöpögtetett medvehagyma leveleit apróra vágjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót, a medvehagymát és jól összekever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk