600 g burgonya (főtt, áttört)
70 ml tej
1 nagy csipet kristálycukor
25 g élesztő (friss)
250 g vaj
410 g búzaliszt
1 db tojássárgája
3 csapott teáskanál só
A kenéshez
1 db tojás
A burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hideg vízzel átmosom, lehúzom a héját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni.
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
Ha felfutott, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és bedagasztjuk a tésztát. Egy elég lágy tésztát fogunk kapni.
A begyúrt tésztát 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát fél centi vastagra nyújtjuk lisztes lapon , majd félbe hajtjuk, aztán a két oldalát a középsőre. Így 6 réteg lesz összesen.
A behajtogatott tésztát ismét kinyújtjuk kb 2 cm vastagra. Pogácsákat szaggatunk, nem túl nagy átmérővel!
Sütőpapírral fedett lemezre tesszük őket, tojással megkenjük a tetejüket, majd újabb 10 perc pihentetés után előmelegített 190 C fokon légkeveréses sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
Grease a 6-cup muffin tin and set aside. In a medium bowl, combine the oats, coconut and almonds, and stir to mix. In another medium bowl, combine the applesauce, honey, cinnamon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukros langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt. A szobahőmérsékletű liszteket a kenyérsütő tartályába mérjük, hozzáadjuk a sót és a napraforgómagot. A felfuttatott élesztőt hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTeás tányér nagyságúra nyújtjuk, erősen lisztezett tepsiben sütjük.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Közepes