Családireceptkönyv.hu

305. Burgonyás pogácsa/habkünnyű


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


600 g burgonya (főtt, áttört)
70 ml tej
1 nagy csipet kristálycukor
25 g élesztő (friss)
250 g vaj
410 g búzaliszt
1 db tojássárgája
3 csapott teáskanál só

A kenéshez
1 db tojás

Elkészítés:


A burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hideg vízzel átmosom, lehúzom a héját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni.
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
Ha felfutott, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és bedagasztjuk a tésztát. Egy elég lágy tésztát fogunk kapni.
A begyúrt tésztát 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát fél centi vastagra nyújtjuk lisztes lapon , majd félbe hajtjuk, aztán a két oldalát a középsőre. Így 6 réteg lesz összesen.
A behajtogatott tésztát ismét kinyújtjuk kb 2 cm vastagra. Pogácsákat szaggatunk, nem túl nagy átmérővel!
Sütőpapírral fedett lemezre tesszük őket, tojással megkenjük a tetejüket, majd újabb 10 perc pihentetés után előmelegített 190 C fokon légkeveréses sütőben kb. 15-20 percig sütjük.

305. Burgonyás pogácsa/habkünnyű

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Czapp Eva
GRANOLA CUPS
GRANOLA CUPS

Grease a 6-cup muffin tin and set aside. In a medium bowl, combine the oats, coconut and almonds, and stir to mix. In another medium bowl, combine the applesauce, honey, cinnamon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Teljes kiörlésű recept
Teljes kiörlésű recept

A cukros langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt. A szobahőmérsékletű liszteket a kenyérsütő tartályába mérjük, hozzáadjuk a sót és a napraforgómagot. A felfuttatott élesztőt hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tibor
Pita gyroshoz
Pita gyroshoz

Teás tányér nagyságúra nyújtjuk, erősen lisztezett tepsiben sütjük.

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk