előtészta: / kovász:
30 dkg liszt
7 g porélesztő
3,5 dl víz
tészta: 1 kg liszt
1 mk porélesztő
5 dl víz
1 ek só
Dagaszt 30 p kel.
Átgyúrni 40 p kel
Osztani 30 p kel
Kerekre nyújtani, 15.20 cm,addig kel mig sütő melegszik.
Rácson sütni
220 fok 8 - 9 perc
1/2 cm vastagra kinyújt¬juk, 8x8 cm-es darabokra vágjuk, és megtöltjük lekvárral, vagy túróval, táska (tasak) formára hajtjuk. Forró sütőben sütjük, s melegen meghintjük vaníliás c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összekeverünk, 90 percet kelesztjük, kb. 45 percet sütjük. Jól szeletelhető.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKimérjük a lisztet, és a többi hozzávalóval együtt a kenyérsütő gépbe rakjuk. (Én mindig a lisztet teszem alulra, rá az élesztőt, cukrot, sót, margarint és végül a vizet.) Elindít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényle...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű