előtészta: / kovász:
30 dkg liszt
7 g porélesztő
3,5 dl víz
tészta: 1 kg liszt
1 mk porélesztő
5 dl víz
1 ek só
Dagaszt 30 p kel.
Átgyúrni 40 p kel
Osztani 30 p kel
Kerekre nyújtani, 15.20 cm,addig kel mig sütő melegszik.
Rácson sütni
220 fok 8 - 9 perc
Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos cukros vízbe és felfuttatjuk. Amikor felfutott az élesztő akkor egy keverőtálba tesszük az összes hozzávalót és egy kanállal gyorsan összedolgo...
Elkészítési idő:Összekever, fél órát kell állni hagyni majd 170°C-on 15percig sütni.
Elkészítési idő: 1óraAz olajbogyót lecsepegtettem és finomra vágtam. A tejet, vizet és egy tojást egy bögrében mértem, belemorzsoltam az élesztőt és alaposan elkevertem. A hideg vajat fél centis csí...
Elkészítési idő:Oldjuk fel a cukrot és a sót a kézmeleg vízben. Morzsoljuk a lisztbe az élesztőt és a 1/2 csésze langyos vízzel készítsünk puha tésztát. Lisztezett deszkán gyúrjuk a tésztát néhány...
Elkészítési idő: