50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
1 dl olaj
20 dkg sajt
2 tojás (a kenéshez
A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztet, a sót és az olajat is beletesszük, meggyúrjuk a tésztát. Nem kelesztjük sütés közben megnőnek a kiflik. 2 cipóra osztjuk és lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk. Háromszögekre vágjuk, majd feltekerjük és kifliket formálunk belőle. Papírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük felvert tojással, rászórjuk a reszelt sajtot és 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük.
Egy mély tálba beleszórjuk a kétféle lisztet, majd összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést (fészket) készítünk. A mélyedésbe beleöntjük a 0,5 dl langyos tejet, szórunk a tejbe eg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kb. 1 dl langyos tejben elkeverek 1 evőkanál cukrot és belemorzsolom az élesztőt, felfuttatom (kb. 10 perc). 2. A lisztben elkeverem a többi cukrot, vaníliás cukrot, a sót és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://aprosef.hu/bekebeli_fott_kifli
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű