menu

Családireceptkönyv.hu

620.Bagett kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


75 dk liszt
3 dl víz
2 evőkanál tejföl ( lehet joghurt )
Diónyi zsír ( vagy 2 evőkanál étolaj)
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
3 dkg élesztő

Elkészítés:


Élesztőt cukorral 3 dl vízzel kikeverni (nem kell felfuttatni )
Mindent egybe keverőtálba adagolni, dagasztani jó
Duplájára keleszteni , kissé lisztezett deszkára borítani darabolni ( 3 db 40 dkg a bagett ) ( 4 db 10 dkg zsemle ) jön ki belőle.
Bagetteket hajtogatni hosszúkás formára 15 cm
hosszúra ,nem kell még formázni ,i 10 percig keleszteni , utána sodorjuk ki tepsi hosszára két vége csúcsos legyen sütőpapírral bélelt tepsibe rakni. sütőpapírt 3 cm csíkokra hajtani és közé tenni nem tud összekelni , letakarva 25 perc kelesztés , sütőt 220 fokra előmelegíteni bagetteket bevagdosni vízzel spriccelni sütni 10 percig majd hőt visszavenni 190 fokra még 15 - 20 perc sütés ( nem kell gőzös sütés )
Zsemléket formázni , sütőpapírral bélelt tepsibe rakni letakarva szintén 25 perc kelesztés , vízzel spriccelni 220 fokon sütni 7- 8 perc majd 200 fokon kb 10 perc .
Bagetteket sütjük először , zsemlés tepsit hűtőbe tesszük míg a bagettek sülnek ne , hogy túlkeljen.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
FOKHAGYMÁS KENYÉR
FOKHAGYMÁS KENYÉR

A dagasztóba én mindig a sót teszem alulra, rámérem a lisztet, majd belemorzsolom az élesztő és rá a folyadék,. bele reszelem a fokhagymát. Alaposan kidagasztottam, a kelesztő tál...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér
Kenyér

A liszteket kimérem, hozzáadom a sót,a burgonyapelyhet,összekeverem,majd a közepébe mélyedést készítek. Az élesztőt a cukros,lisztes langyos vízben felfuttatom,majd a liszt közepéb...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamburger zsemle
Hamburger zsemle

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tej felében a cukorral, majd a többi hozzávalóval együtt közepesen lágy tésztává gyúrjuk (csak egy pár percet vesz igénybe, nagyon szépen összeál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bagett
Bagett

A hozzávalókból tésztát dagasztok, egy kicsit lágyabbat, mint a kenyérnél. Kiolajozott kelesztő tálba teszem, hagyom duplájára kelni. Lisztezett felületre borítom, majd négy egyfor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk