68 dkg liszt
68 g porcukor
68 g vaj
68 g tojás sárgája (kb. 3 nagyobb tojásé)
40 g sütőélesztő
8 g konyhasó
330 ml langyos tej
tetejére szezámmag
Az összetevőket gyúrjuk össze alaposan, majd 20-25 percig konyharuhával letakarva pihentessük. Ezután gyúrjuk át a tésztát és újabb 20-25 percig pihentessük. Osszuk 8-10 egyenlő részre a tésztát és formázzunk zsemléket. Ezeket helyezzük szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe, és kenjük meg tojással (üssünk fel egy tojást, és keverjük el az egészet egyben, mintha rántottához készülnénk elő). Kelesszük, 35-40 percig majd kenjük le ismét a felvert tojással,szórjuk meg szezámmaggal. Ezt követően 190 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süssük készre.
A dán fahéjas csiga elkészítése rendkívül egyszerű: a tésztához való összes hozzávalót a vaj kivételével tedd egy nagy tálba (600 g liszt, 50 g cukor, 5 dkg élesztő, 2 dl langyos t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMindent összegyúrunk,a langyos vizet fokozatosan adjuk hozzá.Az olaj miatt lehet,kevesebb folyadék is elég. Egy rugalmas,szép fényes tésztát kell kapnunk A kenyér sütő gépbe tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze külön edényben a száraz és folyékony hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük öt percig. Gyúrjuk át a tésztát kevés kenyér lisztkeveréken é...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA vizet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A liszteket, a pelyhet és a sót egy tálba szórjuk. Beleöntjük az élesztős vizet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes