Családireceptkönyv.hu

Hamburger puffancs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


68 dkg liszt
68 g porcukor
68 g vaj
68 g tojás sárgája (kb. 3 nagyobb tojásé)
40 g sütőélesztő
8 g konyhasó
330 ml langyos tej

tetejére szezámmag

Elkészítés:


Az összetevőket gyúrjuk össze alaposan, majd 20-25 percig konyharuhával letakarva pihentessük. Ezután gyúrjuk át a tésztát és újabb 20-25 percig pihentessük. Osszuk 8-10 egyenlő részre a tésztát és formázzunk zsemléket. Ezeket helyezzük szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe, és kenjük meg tojással (üssünk fel egy tojást, és keverjük el az egészet egyben, mintha rántottához készülnénk elő). Kelesszük, 35-40 percig majd kenjük le ismét a felvert tojással,szórjuk meg szezámmaggal. Ezt követően 190 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süssük készre.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar 3 különböző zsömle
3 különböző zsömle

Baloldali: KÓKUSZLISZTES 12db-hoz. 4 tojás 15 dkg kókuszliszt 5 dkg Útifűmaghéj -Psyllium- (ettől könnyebb lesz) 2evőkanál szezámliszt-kb. 2 dkg- (elmaradhat) 1 evőkanálnyi sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sajtos stangli (Arany Tepsi,fini)
Sajtos stangli (Arany Tepsi,fini)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bagett, dagasztás nélküli tésztából (Max konyhaja)
Bagett, dagasztás nélküli tésztából (Max konyhaja)

Keverjük el langyos vízben a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és egy erősebb spatulával, vagy fakanál nyelével keverjük össze. Szitáljuk össze a liszteket, keverjük bele a só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk