68 dkg liszt
68 g porcukor
68 g vaj
68 g tojás sárgája (kb. 3 nagyobb tojásé)
40 g sütőélesztő
8 g konyhasó
330 ml langyos tej
tetejére szezámmag
Az összetevőket gyúrjuk össze alaposan, majd 20-25 percig konyharuhával letakarva pihentessük. Ezután gyúrjuk át a tésztát és újabb 20-25 percig pihentessük. Osszuk 8-10 egyenlő részre a tésztát és formázzunk zsemléket. Ezeket helyezzük szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe, és kenjük meg tojással (üssünk fel egy tojást, és keverjük el az egészet egyben, mintha rántottához készülnénk elő). Kelesszük, 35-40 percig majd kenjük le ismét a felvert tojással,szórjuk meg szezámmaggal. Ezt követően 190 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süssük készre.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Összekeverjük a lisztet, sót, szódabikarbónát (ha szeretjük, keverhetünk bele magokat, pl. lenmag, szezámmag, napraforgó...). Hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az élesztőt kb fél dl tejben felfuttatjuk, a tésztának valókat összeállítjuk tejből annyit amennyit felvesz és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Meleg helyen duplájá...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesElőmelegítem a sütőt 190 Celsius-fokra. A keverőtálba szórom a lisztet, a sütőport és a fűszereket, majd összekutyulom őket. A szárított paradicsomot apró cafatokra nyesegetem, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagaszt 30 p kel. Átgyúrni 40 p kel Osztani 30 p kel Kerekre nyújtani, 15.20 cm,addig kel mig sütő melegszik. Rácson sütni 220 fok 8 - 9 perc
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű