menu

Családireceptkönyv.hu

323. Kefires /joghurtos/ kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


csináltam egy kovászt, vagy nevezhetjük elő tésztának is
20 dkg sima liszt
1 dkg élesztő
2 dl víz
ezeket alaposan elkevertem és 40-50 percig lefedve hagytam,

az összes kovász, vagy elő tészta
40 dkg sima liszt
2 dl joghurt
3 dkg vaj
1 dkg élesztő
2 teáskanál só
és nekem még felvett 1/2 dl vizet is

Elkészítés:


Alaposan kidagasztottam, majd 40 percig kelesztettem, aztán 10 db egyenlő részre osztottam, amit kigömbölyítettem, igy hagytam még 15 percig pihenni.
kifliket formáztam belőle,minden egyes kiflit mikor ki van nyújtva lekentem olvasztott vajjal, majd feltekertem, akkor jó ha minél vékonyabbra nyújtjuk, sütőpapiros tepsire sorakoztattam, és lefújtam vízzel, elő melegített 220 fokos sütőbe tettem, aki akar az tehet rá magokat, de azokat csak miután le van vizezve akkor kell rá tenni. 20-25 perc alatt szépre sültek,

323. Kefires /joghurtos/ kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar VIZES ZSEMLYE
VIZES ZSEMLYE

DAGASZTÁS

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pita serpenyőben (Limara)
Pita serpenyőben (Limara)

Dagasztás után egy órát kelt a tészta, majd 8 darabra osztottam (10-re is lehet, ha kisebbeket szeretnénk), gömbölyítettem, majd mindet 2 mm vastagra nyújtottam. 10 percet pihentek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Szilvalekváros papucs
Szilvalekváros papucs

1. Az élesztőt a tejfölben elkeverem, és a többi hozzávalóval összedolgozom. 2. A tésztát nem pihentetem, hanem az összegyúrás után azonnal kinyújtom 3-4 mm-esre. 5-6 c...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Habos-diós dupla csiga gluténmentesen
Habos-diós dupla csiga gluténmentesen

A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, a cukrot, meglangyosítjuk, majd az élesztőt felfuttatjuk benne, s a tészta összes hozzávalóival robotgép dagasztó karjával kidagasztj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk