csináltam egy kovászt, vagy nevezhetjük elő tésztának is
20 dkg sima liszt
1 dkg élesztő
2 dl víz
ezeket alaposan elkevertem és 40-50 percig lefedve hagytam,
az összes kovász, vagy elő tészta
40 dkg sima liszt
2 dl joghurt
3 dkg vaj
1 dkg élesztő
2 teáskanál só
és nekem még felvett 1/2 dl vizet is
Alaposan kidagasztottam, majd 40 percig kelesztettem, aztán 10 db egyenlő részre osztottam, amit kigömbölyítettem, igy hagytam még 15 percig pihenni.
kifliket formáztam belőle,minden egyes kiflit mikor ki van nyújtva lekentem olvasztott vajjal, majd feltekertem, akkor jó ha minél vékonyabbra nyújtjuk, sütőpapiros tepsire sorakoztattam, és lefújtam vízzel, elő melegített 220 fokos sütőbe tettem, aki akar az tehet rá magokat, de azokat csak miután le van vizezve akkor kell rá tenni. 20-25 perc alatt szépre sültek,
A száraz hozzávalókat összekeverjük. Tojást villával felverjük, összekeverjük a száraz dolgokkal. Mehet bele a pépesített brokkoli, amit egy kis főzővízzel pépesítettünk botmixerre...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA lisztet, a burgonyakeményítőt ,a burgonyapelyhet és a sót összekeverjük. 1 dl vízbe teszünk ,1 tk útifűmaghéjat összekeverjük , állni hagyjuk. 0.5 dl langyos vízbe ,teszünk 1 t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit. 2 A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt. 3 A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük,...
Elkészítési idő: 160 perc Nehézség: KözepesKülön összekeverjük a száraz(liszt, sütőpor, só) és nedves( tojás, túró, folyékony kókuszolaj, édesítő) összetevőket. Összegyúrjuk, lisztezett felületen 1-2 cm vastag téglalap sz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű