menu

Családireceptkönyv.hu

128. Kefires /joghurtos/ kifli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


csináltam egy kovászt, vagy nevezhetjük elő tésztának is
20 dkg sima liszt
1 dkg élesztő
2 dl víz
ezeket alaposan elkevertem és 40-50 percig lefedve hagytam,

az összes kovász, vagy elő tészta
40 dkg sima liszt
2 dl joghurt
3 dkg vaj
1 dkg élesztő
2 teáskanál só
és nekem még felvett 1/2 dl vizet is

Elkészítés:


Alaposan kidagasztottam, majd 40 percig kelesztettem, aztán 10 db egyenlő részre osztottam, amit kigömbölyítettem, igy hagytam még 15 percig pihenni.
kifliket formáztam belőle,minden egyes kiflit mikor ki van nyújtva lekentem olvasztott vajjal, majd feltekertem, akkor jó ha minél vékonyabbra nyújtjuk, sütőpapiros tepsire sorakoztattam, és lefújtam vízzel, elő melegített 220 fokos sütőbe tettem, aki akar az tehet rá magokat, de azokat csak miután le van vizezve akkor kell rá tenni. 20-25 perc alatt szépre sültek,

128. Kefires /joghurtos/ kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gabi
Sajtos pogi
Sajtos pogi

élesztőt cukros tejben feltuttatni majd mindent egybe gyurni keleszteni kiszaggatjuk pohárral és tojással megkenjük majd sattal megszórjuk előmelegített sütöben 200 fokon kb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar vendégváró sós kifli
vendégváró sós kifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rizsliszt kenyér
Rizsliszt kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Szaffi free zsemle
Szaffi free zsemle

A lisztet (kiveszek belőle 3 evőkanálnyit és a nyújtódeszka szórom), sót elkeverjük, hozzáadjuk a vizet, citromlevet vagy almaecetet, összegyúrjuk (kenyérsütő segített össz...

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk