menu

Családireceptkönyv.hu

Csííz zsömle


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g Diawellness 50%-os liszt
200 g cottage cheese
1 csomag porélesztő
2 kk só
1 dl langyos víz

Elkészítés:


A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk (a vizet lassan adagoljuk), letakarva, meleg helyen kb. 60 percig pihentetjük. A tésztát 8 részre osztani majd zsemlét formázni. Letakarva újra pihentetjük kb. 30 percet. Vízzel lepermetezzük és előmelegített sütőben megsütjük. Kb 180 fokon – kb. 25-30 percig sütöttem. Félidőben, illetve a sütőből kivéve is lepermetezzük vízzel.

Trükkök, tippek, praktikák:


1 db zsemle: 14 g ch és 155 kcal.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Egyszerű házikenyér fokhagymásan
Egyszerű házikenyér fokhagymásan

Az élesztőt a vízzel a cukorral, és pici liszttel megfuttattam, majd az összes hozzávalót összegyúrtam, 10 percig dagasztottam. Majd kb.45 -50 percet hagytam kelni. ( Gyönyörű nagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virslis táskák
Virslis táskák

A hozzávalókat összegyúrjuk kicsit kelesszük a tésztát. Ezután kinyújtjuk és kerekre kivágjuk ráhelyezzük a virsliket és összehajtjuk A tetejét megkenjük tojással és sajtot resze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Kenyér grillen
Kenyér grillen

Ha porélesztővel dolgozunk, akkor csak szórjuk a a liszthez. Tegyük ugyanezt a sóval és a cukorral is. Ha normál élesztőt használunk, akkor keverjük el a langyos vízben, és így adj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Croissant
Croissant

A 25 dkg vajat betesszük a fagyasztóba. Egy tálba kimérjük a lisztet. Hozzáadjuk a sót. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk