300 g Diawellness 50%-os liszt
200 g cottage cheese
1 csomag porélesztő
2 kk só
1 dl langyos víz
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk (a vizet lassan adagoljuk), letakarva, meleg helyen kb. 60 percig pihentetjük. A tésztát 8 részre osztani majd zsemlét formázni. Letakarva újra pihentetjük kb. 30 percet. Vízzel lepermetezzük és előmelegített sütőben megsütjük. Kb 180 fokon – kb. 25-30 percig sütöttem. Félidőben, illetve a sütőből kivéve is lepermetezzük vízzel.
1 db zsemle: 14 g ch és 155 kcal.
Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben elmo...
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: KönnyűÁtgyúrtam,és a dagasztó gépbe raktam kb 15 percre Fél órát kelesztettem,majd az kinyomkodtam lassan a levegőt belőle és a széleit aláhajtogattam..A hajtogatás után újra kelesztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejben felfuttatom az élesztőt a cukorral, lisztet össze keverem a sóval, ráöntöm a vajat, a tejes élesztőt, és hirtelen dagasztom. Ha kész, a tésztát kettéveszem, tányér nagyságú...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA túrós batyu elkészítéséhez a tésztát kiterítjük, és 6 egyenlő részre vágjuk. A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott barackot, a tejfölt és a porcukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű