300 g Diawellness 50%-os liszt
200 g cottage cheese
1 csomag porélesztő
2 kk só
1 dl langyos víz
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk (a vizet lassan adagoljuk), letakarva, meleg helyen kb. 60 percig pihentetjük. A tésztát 8 részre osztani majd zsemlét formázni. Letakarva újra pihentetjük kb. 30 percet. Vízzel lepermetezzük és előmelegített sütőben megsütjük. Kb 180 fokon – kb. 25-30 percig sütöttem. Félidőben, illetve a sütőből kivéve is lepermetezzük vízzel.
1 db zsemle: 14 g ch és 155 kcal.
A vaj kivételével az összes hozzávalót a dagasztógép táljába mérjük. Elindítjuk a dagasztást. 3-4 perc után, amikor már összeállt a tésztánk több részletben hozzáadjuk a puha vaj...
Elkészítési idő:A hozzávalókból kelt tésztát dagasztottam ,duplájára kelesztettem ( kb 1 óra ) Formáztam ,karcsú bagetteket, majd 30 perces kelesztés utána tetejét megkentem tojással és megszórtam...
Elkészítési idő: 2-3 óra1. Liszthez hozzáadjuk a cukrot, sót, rámorzsoljuk az élesztőt, majd mehet rá a puha vaj és a langyos tej. Összegyúrjuk -» ha lágy lenne a tészta, adjunk hozzá még egy 2- A mun...
Elkészítési idő: