menu

Családireceptkönyv.hu

Kifli


Írta:

Elk. idő: fél óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt, 1 evőkanál burgonyapehely ( ez elhagyható) 3 kávéskanál só, 2,5 dkg élesztő, 3 dl tej 1 dl olaj, 1 kávésnál cukor

Elkészítés:


1 dl langyos tejbe tesszük a kávéskanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, sót, olajat a maradék langyos tejet és a felfuttatott élesztőt.
Jól bedagasztjuk 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Ha megkelt,
lisztezett deszkára borítjuk és 12 részre osztjuk.

Egyenként kb 25 cm átmérőjű vékony kockákra nyújtjuk (ahogy sikerül) és az egyik csücsküktől kezdve felsodorjuk őket.

Letakarva 45 percig hagyjuk pihenni a kifliket.


Egy lábasba forralunk vizet ( ne bugyogjon, csak szépen gyöngyözzön) adunk hozzá 1 teáskanál cukrot és egyesével beletesszük a kifliket majd 8 -ig elszámolunk lassan. A fürösztéstől lesznek szép fényesek és ropogósak.

Ez kb 4 perc az összes kiflivel. Vízből kivéve, egyből a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.


200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sülnek.

Ha szép piros kívülről akkor megsült a közepe is.

Kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Foszlós kalács
Foszlós kalács

A szoba hőmérsékletű hozzávalókat robotgépbe tesszük és alaposan kidagasztjuk, amíg fényes és ruganyos tésztát kapunk - kb. 15 perc. Kézzel is dagaszthatjuk, ilyenkor az élesztőt k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Teljes kiőrlésű sajtos stangli
Teljes kiőrlésű sajtos stangli

A tejet, a vizet, az olajat és az élesztőt a kenyérsütő üstjébe mérem, kicsit elkeverem, majd a többi hozzávalót is hozzáteszem. Lágy de nem ragadós, sima, selymes felületű tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: emaxa
Házi kenyér "öreg tésztával
Házi kenyér "öreg tésztával

A lisztet,az élesztőt,az öreg tésztát,az olajat,a sót egy tálba tesszük és hozzá öntjük a vizet.Szép simára dagasztjuk a tésztát.Akkor jó,ha jó rugalmas tésztát kapunk. Mikor kész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi kenyér 80 Ft-ból!
Házi kenyér 80 Ft-ból!

1. Mindent összegyúrsz. Az élesztőt nem kell felfuttatni csak morzsold bele a lisztbe. Lágy tésztát fogsz kapni, kicsit ragad, ne lepődj meg. 2. 10 percre, letakarva meleg helyr...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk