60 dkg liszt, 1 evőkanál burgonyapehely ( ez elhagyható) 3 kávéskanál só, 2,5 dkg élesztő, 3 dl tej 1 dl olaj, 1 kávésnál cukor
1 dl langyos tejbe tesszük a kávéskanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, sót, olajat a maradék langyos tejet és a felfuttatott élesztőt.
Jól bedagasztjuk 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Ha megkelt,
lisztezett deszkára borítjuk és 12 részre osztjuk.
Egyenként kb 25 cm átmérőjű vékony kockákra nyújtjuk (ahogy sikerül) és az egyik csücsküktől kezdve felsodorjuk őket.
Letakarva 45 percig hagyjuk pihenni a kifliket.
Egy lábasba forralunk vizet ( ne bugyogjon, csak szépen gyöngyözzön) adunk hozzá 1 teáskanál cukrot és egyesével beletesszük a kifliket majd 8 -ig elszámolunk lassan. A fürösztéstől lesznek szép fényesek és ropogósak.
Ez kb 4 perc az összes kiflivel. Vízből kivéve, egyből a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sülnek.
Ha szép piros kívülről akkor megsült a közepe is.
Egy kis tálkában 2 deci tejet meglangyosítunk kéz melegre, 1 evőkanál cukrot elkeverünk benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és jól felfuttatjuk. Egy nagy tálba beleszitáljuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrtam, majd a felét kókuszolajozott pite formába nyomkodtam, a tetejére fahéjas reszelt almát tettem. Zsírpapíron kinyújtottam a tészta másik felét és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPriprema: Kašiku suvog kvasca i 100 grama šećera stavite u tri decilitra mlakog mleka. Ostaviti da stane. Nakon toga dodajte 2 decilitra ulja, dvoje jaja i brašno, te z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű