60 dkg liszt, 1 evőkanál burgonyapehely ( ez elhagyható) 3 kávéskanál só, 2,5 dkg élesztő, 3 dl tej 1 dl olaj, 1 kávésnál cukor
1 dl langyos tejbe tesszük a kávéskanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, sót, olajat a maradék langyos tejet és a felfuttatott élesztőt.
Jól bedagasztjuk 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Ha megkelt,
lisztezett deszkára borítjuk és 12 részre osztjuk.
Egyenként kb 25 cm átmérőjű vékony kockákra nyújtjuk (ahogy sikerül) és az egyik csücsküktől kezdve felsodorjuk őket.
Letakarva 45 percig hagyjuk pihenni a kifliket.
Egy lábasba forralunk vizet ( ne bugyogjon, csak szépen gyöngyözzön) adunk hozzá 1 teáskanál cukrot és egyesével beletesszük a kifliket majd 8 -ig elszámolunk lassan. A fürösztéstől lesznek szép fényesek és ropogósak.
Ez kb 4 perc az összes kiflivel. Vízből kivéve, egyből a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sülnek.
Ha szép piros kívülről akkor megsült a közepe is.
Először a folyékony, majd az többi hozzávalót is a kenyérsütő üstjébe mérem, közepes keménységű tésztát dagasztunk. Sima, fényes, szakadásmentes felületű legyen, de azért legyen t...
Elkészítési idő: bő 3 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk. A töltelék hozzávalóit egy tálban, alaposan összedolgozzuk. A tészta egyik felére egymástól kellő távolsá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl tejet meglangyosítunk, hozzáadjuk a kockacukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és a teljes lisztmennyiségből elvett 1 ek lisztet, majd langyos helyen felfuttatjuk az élesztőt....
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűKimérem a sót + a liszteket. Langyos tejben elkeverem a kristálycukrot, belemorzsolom a friss élesztőt, teszek bele egy evőkanállal a kimért lisztből, elkeverem, majd a tetejére sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű