menu

Családireceptkönyv.hu

Békebeli hókifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



20 dkg zsír
1,5 dl tejföl
1 tojás
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
50 dkg liszt

Töltelék:

10 dkg mák (vagy mogyoró, dió, mandula)
10 dkg porcukor
0,5 dl tej
citromhéj
baracklekvár

Továbbá:

15 dkg porcukor

Elkészítés:


A lisztet elkeverjük a sütőporral és a liszttel. A zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojást, és rugalmas tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük kb. 1 órára. Közben elkészítjük a tölteléket.
Töltelék készítése:

A darált mákot elkeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal, majd ráöntjük a forró tejet. Jól elkeverjük, végül baracklekvárt adunk hozzá, hogy összeálljon a töltelék. (Készíthetjük más fajta lekvárral is.)
Összeállítás:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tésztát picit hagyjuk szobahőmérsékleten puhulni, majd lisztezett munkalapon nyújtsuk vékonyra (kb. 3 mm). Egy pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a tésztából a köröket. Mindegyik kört töltsük meg töltelékkel, majd hajtsuk félbe óvatosan, hogy a töltelék ne szökjön ki. Kicsit nyomkodjuk össze a tészta széleit, majd helyezzük a kifliket sütőpapírral bélelt tepsire.

A már forró sütőbe tolva kb. 15 perc alatt süssük szép világosra. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert száraz lesz!

Még forrón forgassuk meg mindegyiket porcukorban.

Békebeli hókifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Tejes vajas kifli
Tejes vajas kifli

6 db kifli lessz. A vizes tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt majd felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót, majd az élesztő hozzáadásával elkezdjük dagasztani. Ha már egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diána
Pogácsa - dívány
Pogácsa - dívány

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd kb. egyujjnyi vastagra kinyújtjuk, és mini (2-3 centis) méretben kiszaggatjuk. Sütőpapírra tesszük őket, megkenjük tojássárgájával, és tetszés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Cirmos kifli
Cirmos kifli

1•A fehér tésztához a még forró és áttört krumplihoz hozzádolgozzuk a vajat és hűlni hagyjuk. A kétféle lisztet elkeverjük a sóval. 2•A piros tésztához a hagymát megtisztítjuk, f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Edit
Kakaós csiga csokidarabokkal
Kakaós csiga csokidarabokkal

Előkészítés: A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint és a felfutt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk