3 db-hoz:
- 25 dkg Schar mixB
- 1 teáskanál útifűmaghéj-őrlemény
- 4 dkg olvasztott vaj
- 1 dkg friss élesztő
- 3 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1,5 dl + 1-2 evőkanálnyi langyos tej
- 2 teáskanál kakaópor
- 1 csipet só
A hozzávalókat – a kakaópor kivételével – összekeverjük, majd jól kidagasztjuk. A tésztát 2 részre osztjuk. Az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport és kevés tejet, hogy olyan állagú legyen, mint a világos tészta. A világos és a kakaós tésztát is 3-3 részre osztjuk, mindegyiket oválisra nyújtjuk. Egymásra teszünk 1-1 világos és kakaós lapot, majd együtt feltekerjük, és sütöpapíros tepsire tesszük. Konyharuhával letakarva 1/2 órát kelesztjük. A tetejüket olajjal lekenjük, bevagdossuk. Előmelegített sütőben készre sütjük.
Forrás: http://dobosbea.blogspot.hu/2015/08/fatorzs-kifli.html
ezek
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból dagasztunk egy rugalmas tésztát, 30-40 percig kelesztjük. 12 darabra vágjuk, gömbölyítjük, 10 percet pihentetjük.Ezután vékony szögletesre vagy oválisra nyújtjuk é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót, a sót és a hideg vajat egy tálban gyúrjuk össze. Lehetőség szerint használjunk gyúrógépet vagy a kézi habverő gépet, spirálos gyúrókarral. Amint csomómentes, gyúrjuk továb...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű