3 db-hoz:
- 25 dkg Schar mixB
- 1 teáskanál útifűmaghéj-őrlemény
- 4 dkg olvasztott vaj
- 1 dkg friss élesztő
- 3 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1,5 dl + 1-2 evőkanálnyi langyos tej
- 2 teáskanál kakaópor
- 1 csipet só
A hozzávalókat – a kakaópor kivételével – összekeverjük, majd jól kidagasztjuk. A tésztát 2 részre osztjuk. Az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport és kevés tejet, hogy olyan állagú legyen, mint a világos tészta. A világos és a kakaós tésztát is 3-3 részre osztjuk, mindegyiket oválisra nyújtjuk. Egymásra teszünk 1-1 világos és kakaós lapot, majd együtt feltekerjük, és sütöpapíros tepsire tesszük. Konyharuhával letakarva 1/2 órát kelesztjük. A tetejüket olajjal lekenjük, bevagdossuk. Előmelegített sütőben készre sütjük.
Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben elmo...
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenti hozzávalókat beletettem a dagasztógépbe, kb 10 percig dagasztottam. Majd kb.45 -50 percet hagytam kelni. ( Gyönyörű nagyra kelt ). Kicsit kézzel lisztezett deszkán átgyúrta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 dkg lisztet tálba szitáltam, a közepébe készített mélyedésbe morzsoltam az élesztőt, és a víz folyamatos adagolásával lágy tésztát gyúrtam. Konyharuhával letakarva langyos hely...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes