:35dkg finomliszt,2,5dl tej,2,5dkg élesztő,2,5dkg olvasztott margarin,1-1teásk cukor és só,1-2evők tej a lekenéshez
.Elkészítés.a cukros tejben az élesztőt megfuttatjuk,összegyúrjuk az alapanyagokkal.Két cipót csinálunk belőle amit kinyújtunk és 4-4 db-ra vágjuk.Egyenként tovább nyujtjuk és feltekerjük kifli alakúra,lekenjük tejjel és előmelegített sütőben 200C-on az aljába egy tálkába vízzel megsütjük.
kétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közrpéig majd balr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukrot, a tojásokat és a sót összekevertem. 2. Hozzáadtam a tejfölt, majd az olvasztott vajat, ezután rámorzsoltam az élesztőt, és ismét jól összekevertem az egészet. 3. A l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfuttatom az élesztőt a langyos tejben. Az alapanyagokat egy tálban összegyúrom és duplájára kelesztem. Kinyújtom a tésztát, és 2 cm széles csíkokat vágok . Olajozott formára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű42.5 g friss élesztő 9.5 dl meleg víz 2 evőkanál cukor 4 csésze búzaliszt 8 csésze fehér rozsliszt 4 csésze búzaliszt 2 evőkanál só 1 teáskanál cukor 2 csésze meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű