Családireceptkönyv.hu

Kenyérlángos


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához

500 g búzaliszt (BL55)
3 szem burgonya (főtt, áttört)
1 teáskanál só
50 g élesztő (friss)

A feltéthez

200 g szalonna, bacon (nyers)
1 fej lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
330 g tejföl (20%-os)
200 g sajt - trappista (reszelt)

Elkészítés:


A közepes méretű burgonyákat héjastól puhára főzzük. Meghámozzuk, majd burgonyanyomón összetörjük.

A lisztet tálba tesszük, hozzá morzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a sóval, és bele megy a főtt tört krumpli is. Elkezdjük gyúrni és adunk hozzá egy keveset a krumpli főzőlevéből, annyit, amitől összeáll, jól összegyúrjuk, dagasztjuk.

Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyre téve 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Ez az adag pont 1 tepsire elegendő. Az enyém mérete amiben sütöm: 32*39 cm. Szóval a tepsibe tesszük a tésztát.

A fokhagymák héját eltávolítjuk, és fokhagyma nyomón összezúzzuk. A pohár tejfölhöz keverjük.

A tésztát megkenjük a fokhagymás tejföllel, nyugodtan kenjük rá az egészet, szórjuk rá a darabolt bacont, és a lilahagymát, amit laskára vágtunk.

200 C fokon 25 percig sütjük, ekkor kihúzzuk a sütőből és a reszelt sajtot is eloszlatjuk rajta, és visszatesszük még 15 percre a sütőbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


Töki Pompos, Langalló, Kenyérlángos, ki minek hívja. Nagy kedvenc ez a recept, egyszerű elkészíteni, talán az egyetlen szöszölés a krumpli főzés, de igen finom lesz tőle a tészta. Érdemes jól megmosni a burgonyákat főzés előtt, mert a főzővízből kell a tészta összegyúrásánál. Nem mondom, hogy nem fordult elő velem, hogy véletlenül leöntöttem a főzővizet a hámozás előtt. Persze amikor ez megtörténik csapok a homlokomra, amikor már késő, lefolyt. De nem esek kétségbe, simán vízzel, vagy akár tejjel lehet ugyanúgy összeállítani a tésztát.

http://aprosef.hu/kenyerlangos_recept

Kenyérlángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar DARÁZSFÉSZEK
DARÁZSFÉSZEK

1/2 kiló lisztből, 7 tojássárgájával, kis sóval, 3 deka, kevés tejbe áztatott élesztővel, 3 deka porcukorral, kb. 2,5 deci tejjel rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. Jól kidolg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Kifli tölcsér töltve
Kifli tölcsér töltve

Gyúrd össze a hozzávalókat és egy tálban a szokásos módon keleszd meg. (Ha van kenyérsütő géped, abban a legegyszerűbb megdagasztani, keleszteni.) Ezután formázz hengert a tészt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Gyors házi kenyér
Gyors házi kenyér

Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos cukros vízbe és felfuttatjuk. Amikor felfutott az élesztő akkor egy keverőtálba tesszük az összes hozzávalót és egy kanállal gyorsan összedolgo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KIFLI - PUHA *
KIFLI - PUHA *

A hozzávalókból kelt tésztát készítünk,pihentetjük kb 50 percet,majd 6 részre osztjuk,nyújtjuk,megkenjük puha margarinnal,1 cipót 8 részre vágunk,majd feltekerjük. Tepsibe tesszük...

Elkészítési idő: 2 óra 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk