menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyérlángos


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához

500 g búzaliszt (BL55)
3 szem burgonya (főtt, áttört)
1 teáskanál só
50 g élesztő (friss)

A feltéthez

200 g szalonna, bacon (nyers)
1 fej lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
330 g tejföl (20%-os)
200 g sajt - trappista (reszelt)

Elkészítés:


A közepes méretű burgonyákat héjastól puhára főzzük. Meghámozzuk, majd burgonyanyomón összetörjük.

A lisztet tálba tesszük, hozzá morzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a sóval, és bele megy a főtt tört krumpli is. Elkezdjük gyúrni és adunk hozzá egy keveset a krumpli főzőlevéből, annyit, amitől összeáll, jól összegyúrjuk, dagasztjuk.

Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyre téve 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Ez az adag pont 1 tepsire elegendő. Az enyém mérete amiben sütöm: 32*39 cm. Szóval a tepsibe tesszük a tésztát.

A fokhagymák héját eltávolítjuk, és fokhagyma nyomón összezúzzuk. A pohár tejfölhöz keverjük.

A tésztát megkenjük a fokhagymás tejföllel, nyugodtan kenjük rá az egészet, szórjuk rá a darabolt bacont, és a lilahagymát, amit laskára vágtunk.

200 C fokon 25 percig sütjük, ekkor kihúzzuk a sütőből és a reszelt sajtot is eloszlatjuk rajta, és visszatesszük még 15 percre a sütőbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


Töki Pompos, Langalló, Kenyérlángos, ki minek hívja. Nagy kedvenc ez a recept, egyszerű elkészíteni, talán az egyetlen szöszölés a krumpli főzés, de igen finom lesz tőle a tészta. Érdemes jól megmosni a burgonyákat főzés előtt, mert a főzővízből kell a tészta összegyúrásánál. Nem mondom, hogy nem fordult elő velem, hogy véletlenül leöntöttem a főzővizet a hámozás előtt. Persze amikor ez megtörténik csapok a homlokomra, amikor már késő, lefolyt. De nem esek kétségbe, simán vízzel, vagy akár tejjel lehet ugyanúgy összeállítani a tésztát.

http://aprosef.hu/kenyerlangos_recept

Kenyérlángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karfi­ol­ke­nyér
Karfi­ol­ke­nyér

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lepény zab kenyér helyett
Lepény zab kenyér helyett

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Nyolc órás kovásszal készült fehér kenyér.
Nyolc órás kovásszal készült fehér kenyér.

2,5 dl vizhez adok annyi lisztet és 2 dkg élesztőt,hogy nokedli állagú tésztát kapjak.Ezt este készitem el mint az öregeink.Jó hólyagosra keverem.Liszttel a tetejét megszórom,hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Lilahagymás diós kenyér
Lilahagymás diós kenyér

A hozzávalókat robotgéppel jól összedolgozni. A végén bele egy marék darabos dió,és egy kis fej lila hagyma. Kelesztő tálba megkel, átgyúrom, bele a pataki tálba, lekenem vizes kéz...

Elkészítési idő: 1:30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk