70 dkg (BL 80) liszt
2 dl joghurt vagy kefír
2 dl tej, nálam kecsketej
1 dl olaj, nálam kacsazsír
2 egész tojás
5 dkg élesztő, vagy 1 csomag szárított élesztő
2 ek cukor
Joghurtos/kefíres kifli
A kenyérsütőgép 15 perces programján bedagasztom a tésztát, majd 9-12 részre osztom a deszkán, kis cipókba formálom, és lisztezett tepsin letakarva kelesztem.
A cipókat egyesével kb lapostányér nagyságúra kinyújtom és megkenem 25 dkg sütőmargarin+ 1ek só habos keverékével. 3 korong kerül egymásra, a legfelső korongot már nem kenem le, hanem 8 cikkre vágom, és feltekerem. Így 24-32 db kiflit kapok. Amit frissen ki akarok sütni, azt kelesztem kb 1 órán át a tepsin, majd lekenem tojással, és 180 fokon kisütöm. Meg lehet szórni sajttal a tetejét, aki szereti.
A másik tepsit lefolpackozom és beteszem a hűtőbe, majd reggel kisütöm.
A margarinkrémet lehet variálni zöld fűszerekkel, sajtkrémmel, túróval. Tölteni lehet sonkával, sajttal, gombás raguval, ki mit szeret
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit. 2 A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt. 3 A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük,...
Elkészítési idő: 160 percLehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a...
Elkészítési idő: