Családireceptkönyv.hu

Gluténmentes pizzás kifli élesztő nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-

Elkészítés:


Annyira jól sikerült a virslis-sajtos muffin, amit nemrég elkészítettem, hogy kicsit továbbgondoltam a dolgot. Olyan puha és könnyű tésztája volt, hogy először virslis kiflinek álmodtam meg, de mivel éppen nem volt otthon virsli, ezért pizzás kifli lett. Ugyanolyan puha és könnyű.
A receptet ITT megtaláljátok, egy az egyben ugyanúgy készítettem a tésztát.
2 tojást felvertem 150 g natúr krémsajttal, hozzáadtam egy kevés sót, 0,5 dl tejet és 1 ek. olajat. Kimértem 100 g Nutri Free mix per pane lisztet, elkevertem fél csomag sütőporral, majd a tojásos-sajtos masszába öntöttem és robotgéppel eldolgoztam. Nekem még megkívánt egy kis tejet, úgyhogy egy löttyintésnyit még adtam neki.
Ezúttal a bagettsütőmet kibéleltem alufóliával, megkentem olajjal és abba tettem bele a tésztát. Egy kis Univer pizzakrémet elkevertem ketchuppal, oreganoval, azzal megkentem a tészták tetejét és a reszelt sajtot sem sajnáltam róluk.
175 fokos sütőben kb. 25 percig sütöttem.
Mindamellett, hogy isteni finom és puha lett, a kelesztési időt sem kellett kivárni. :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar kovász /Valitól
kovász /Valitól

1 nap - 2 evőkanál natur joghurt 4 evőkanál liszt bl80 3,5 evőkanál víz ezeket összekeverem hagyom a konyhapulton 2 nap - 3,5 evőkanál víz 4 evőkanál liszt alaposan elkeverem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Nutellás kelt
Nutellás kelt

A tészta hozzávalóit géppel jól összedolgozzuk, vékonyan belisztezve, letakarva pihenni hagyjuk kb.30-45 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel. Ha megkelt a tészta, elfelezzük,...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bejgli
Bejgli

A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk