2 kis pohár joghurt (140 g)
kb.4 dl tej
2 tojás
1 dl olaj
3 tk. só
4 ek. burgonyapehely (elhagyható)
100 dkg liszt
2 tk. cukor
5 dkg élesztő
Dagasztani. Ne legyen túl kemény, jól formázható tészta legyen. Keleszteni, 1 órát. 10 egyforma részre osztani, kinyújtani négyzet formára. Egyik sarkától kezdve feltekerni, középen kettévágni. Sütőpapírral bélelt tepsin duplájára keleszteni , kb. 30-40 perc kell neki. Felvert tojással lekenni, majd 180 fokon 15-30 percig sütni.
Az élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatjuk, közben összekészítjük a száraz hozzávalókat. A hozzávalókat jól kikavarjuk, az olajat utoljára tegyük hozzá, azzal is egyneművé k...
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőport, a cukrot, adjuk hozzá a tojást, az olajat, a vizet és a sót is, gyúrjunk belőle rugalmas, sima tésztát (kb. 10 perc). Tegyük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a dagasztótálba tesszük, egy kis mélyedésbe teszünk a cukorból 1 evőkanállal, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük langyos tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, az almaréteg hozzávalóit összeturmixoljuk. Egy tepsibe rétegezzük először a tészta egyik felét, majd az almát, végül a tészta másik...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes