2 kis pohár joghurt (140 g)
kb.4 dl tej
2 tojás
1 dl olaj
3 tk. só
4 ek. burgonyapehely (elhagyható)
100 dkg liszt
2 tk. cukor
5 dkg élesztő
Dagasztani. Ne legyen túl kemény, jól formázható tészta legyen. Keleszteni, 1 órát. 10 egyforma részre osztani, kinyújtani négyzet formára. Egyik sarkától kezdve feltekerni, középen kettévágni. Sütőpapírral bélelt tepsin duplájára keleszteni , kb. 30-40 perc kell neki. Felvert tojással lekenni, majd 180 fokon 15-30 percig sütni.
A liszthez hozzáadom a sót, szárított élesztőt, cukrot, langyos vizet, tésztát gyúrok belőle. Kb negyedórát szoktam keleszteni, közben feldarabolom a feltétet hagyma, szalonna, le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelolvasztjuk a 8 dkg vajat, elkeverjük benne a barna cukrot és az őrölt fahéjat, majd félretesszük. Egy kb. 30 x 35 cm-es sütőformát kivajazunk, kibélelünk sütőpapírral, amelyet s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Az élesztőből langyos vízzel, 1-2 kiskanál cukorral és kevés liszttel kovászt készítünk, melyet meleg helyen 10 perig kelesztünk. Ha kész hozzáöntjük a liszthez, amih...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót kb. 15-20 perc alatt összedagasztjuk úgy, hogy az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Eleinte elég ragacsos a tészta, de idővel egyr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű