Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kókusztekercs kelt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
40 dkg liszt
4 db tojássárgája
25 dkg Rama margarin
2 dkg élesztő
kevés tej
1 tk. cukor

A töltelékhez:
4 db tojásfehérje
30 dkg cukor
20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:


Kevés cukros langyos tejbe az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal és a tojássárgákkal összedolgozzuk,majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és rugalmas tésztává dolgozzuk
(ha szükséges,akkor egy kevés tejet adunk hozzá)
Két cipót formálunk belőle.
Letakarva kb. fél órát pihentetjük a tésztát.
Addig elkészítjük a tölteléket.
Vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük(de nem főzzük meg).
Vízgőzről levéve a 20 dkg kókuszreszeléket bele keverjük.
A tésztánkat téglalap alakúra kisodorjuk,a töltelék felét rákenjük,majd feltekerjük.
1 cm-es szeletekre vágjuk és kivajazott sütőlemezre sorakoztatjuk.
A másik fele tésztával is így járunk el.
A sütőt bemelegítjük és sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

Kókusztekercs kelt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos Stangli
Sajtos Stangli

1,5 dl langyos , cukros tejben az élesztőt felfuttattam. A liszthez kevertem mindent és összegyúrtam. Egy viszonylag lágy,de már nem ragadós tésztát kaptam. Meleg helyen kelt kb 45...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Túrós batyu
Túrós batyu

A vaj kivételével mindent összekeverek, és legalább 10 percig pihentetem a tésztát. A pihentetés után beleteszem a vajat, és alaposan kidagasztom. Meleg helyen megkelesztem (25...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Burgonyás csavart
Burgonyás csavart

1. A kenyérsütő tartályába szép sorban belemérem a hozzávalókat. 2. Először a folyadékokat, majd a lisztet és a többit. Nálam az élesztő a tetejére kerül. 3. Beindítom az d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Timi
Bajor kifli
Bajor kifli

élesztő, tej, cukor... meg langyosítom... az összes hozzávalóból dagasztunk egy közepesen lágy rugalmas tésztát.... 30 perc kelesztés jön... ezután 12 db..ra vágom... kigömbölyít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk