Bagett
Imádom ezt a bagettet, még másnap is puha, olyan mintha friss lenne. Szerintem ez a kenyér elronthatatlan.
250 gr. Mimen fehér lisztkeverék
200 ml. viz
1 tojás
1/2 ev. zsiradék vagy 1 ev. olaj
1 púpos tk. utifűmaghéj
1 kk. cukor
1 tk. só
1 tk. instant élesztő
4-5 percig dagasztottam géppel, formáztam, kelesztettem meleg sütőben 30 p. Bagett sötőben sütöttem ki. De szerintem ha valakinek nincs enélkül is működik, bár úgy még nem próbáltam.
A tejet és a joghurtot meg melegítem együtt ,bele morzsolom az élesztőt és pici cukrot hagyom felfutni.Hozzá adom a liszthez és a többit is ,kelt tésztát készíttek . Miután megkelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy keverőtálban összekeverjük a lisztet, az élesztőt, a puha vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet is. Ha már valamennyire összekeveredett a tészta, hozzáadjuk a s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA langyos vizet elkeverjük a cukorral, élesztővel, olivaolajjal, és hagyjuk pár percig állni. Ezalatt a lisztet közvetlenül a gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót, kissé össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA só kivételével mindent összekeverünk, majd azzal együtt dagasztjuk kb 10 percig. 45 peret meleg helyen kelesztjük. Kerek lappá kinyújtjuk, majd 6 cikkre vágjuk. Ezeket a három...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes