Bagett
Imádom ezt a bagettet, még másnap is puha, olyan mintha friss lenne. Szerintem ez a kenyér elronthatatlan.
250 gr. Mimen fehér lisztkeverék
200 ml. viz
1 tojás
1/2 ev. zsiradék vagy 1 ev. olaj
1 púpos tk. utifűmaghéj
1 kk. cukor
1 tk. só
1 tk. instant élesztő
4-5 percig dagasztottam géppel, formáztam, kelesztettem meleg sütőben 30 p. Bagett sötőben sütöttem ki. De szerintem ha valakinek nincs enélkül is működik, bár úgy még nem próbáltam.
Ízlés szerint tehetünk bele akár sós, akár édes tölteléket (édes esetén kevesebb só kell a tésztába). Ha töltve sütjük, változhat a sütés időtartama. Kifliforma helyett apró zsemlé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű60 dkg lisztet, elkeverek mokkáskanál sóval, teszek bele fél dl olajat, 1 tojássárgáját, majd kidolgozom kb 3,5 dl langyos cukrozott tejben felfuttatott 5 dkg élesztővel. Hagyom a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt 1 tk cukorral felfuttatjuk, majd jól összedagasztjuk a tésztát. Meleg helyen 1 órát letakarva hagyjuk kelni. Lisztezett felületen átgyúrjuk , tetszés szerint formázzu...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA négy magvas pehelymix keverékből kimértem a száz grammot és egy száraz serpenyőben, pár perc alatt illatosra pirítottam. Hozzáadtam az apró szemű bulgurt. Késes aprítóban nem túl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű