50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő / 1 cs élesztő por /
5-10 dkg puha vaj
2 ek. cukor
1,5 mk. só
2,1-2,2 tej
1 db tojás
A felfuttatott élesztő a liszttel, cukorral, sóval, a vajjal és a maradék tejjel jól összegyúrjuk, azután pihenni hagyjuk. Elég sokat kell keleszteni, de legalább 1 órát.
A megkelt tésztát egy vagy két részletben kör alakúra nyújtjuk, amiből háromszög alakokat vágunk. Mindegyiket feltekerjük a vastagabb részétől kezdve, az egyenes rudakat kifli alakúra hajlítjuk, majd a sütőbe rakjuk. Megkenjük felvert tojással, és ha van türelmetek még kb. 20 percet pihentetjük.
180-200 C fokon szép aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
Ne feledjétek a sütőpapírt, mert úgy könnyebb a mosogatás!
A tetejére mehet tengeri só, szezám mag vagy mindenféle magvak.
Összetekerés előtt egyszer raktam bele krémsajtot, nagyon finom volt.
Ezeket lazán összedolgozom,cipot formázok belőle, majd meglapítom a közepére rakom a paradicsomot, kissé belenyomkodom majd a széleit ráhajtogatom, megfordítom sütőlapra helyezem,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztőt futtatni. Liszt, só, olvasztott vaj, élesztő és a maradék tej , dagasztani. Két részre osztani. Kerek lappá nyújtani, 40 cm , elvágni 8 részre. Egyesével vékony háro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasszuk, 1 óra kelesztés, 8 dbra osztjuk 20 cm és köröket nyújtunk, a tésztalapot lekenjük olajjal, félbehejtjuk, ismét lekenjük olajjal A tetejüket lekenjük tojássárgájával, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket gyúrjuk össze alaposan, majd 20-25 percig konyharuhával letakarva pihentessük. Ezután gyúrjuk át a tésztát és újabb 20-25 percig pihentessük. Osszuk 8-10 egyenlő ré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű