menu

Családireceptkönyv.hu

Szalámis pizzakorong 10 perc alatt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 ek. őrölt, héj nélküli mandula
6 ek. szezámmag
1/2 tk. szódabikarbóna
só ízlés szerint
1/2 dl víz
2 tojás felverve
10 szelet szalámi vagy kolbász
1-2 ek. kókuszzsír

Elkészítés:


1. lépés: Keverjük össze a hozzávalókat a fenti sorrendben a szalámi és a kókuszzsír kivételével.
2. lépés Forrósítsunk kókuszzsírt egy serpenyőben. Tegyünk középre egy szelet szalámit, merőkanállal egy kis adag tésztát halmozzunk rá, és hagyjuk magától szétterülni, majd helyezzünk a tetejére is egy szelet szalámit.
. lépés
Ha megsült, fordítsuk meg egy lapáttal, és süssük meg ugyanígy a többi pizzakorongot is. Ehetjük paradicsom- vagy paprikaszósszal megkenve, parmezánsajttal megszórva, friss zöldségkarikákkal megpakolva. Az őrölt mandulát otthon is készíthetjük egy aprítógép segítségével.

Trükkök, tippek, praktikák:


• Ha valamilyen fura okból nem fogynának el gyorsan a pizzakorongok, hűtőben tartsuk a tojás miatt.
• Nem vagyok szalámiellenes, de nem is eszem minden nap. Azonban házi kolbásszal vagy szalonnakockákkal bármikor helyettesíthető, ha Te nem szívesen fogyasztanád.
Egy új TIPP - próbáljátok ki:
• Elfogyott a szezámmag, ezért egy kicsit más összetételből készítettem a tésztát: 10 evőkanál mandulalisztet és 2 evőkanál tökmaglisztet kevertem össze a többi hozzávalóval. Nekem így sokkal jobban ízlik!

Szalámis pizzakorong 10 perc alatt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Pörköltes kenyér - Limara
Pörköltes kenyér - Limara

A lisztet, a sót, a tejfölt, a vizet, a pörkölt szaftját és az élesztőt a kenyérsütőgép üstjébe mérjük. 20 perces dagasztás programmal egy könnyű, de nem ragacsos tésztát készítünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar kelesztés nélküli kenyér pelyhekkel,magvakkal
kelesztés nélküli kenyér pelyhekkel,magvakkal

A szárazanyagokat /liszt, müzli alap, magvak, só, élesztő, cukor/ egy tálban összekevertem, majd hozzáadtam a vizet és azzal is összekevertem. Nem gyúrható, lágy masszánk lesz! Eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: PIRO
Puha belsejű kenyér
Puha belsejű kenyér

A sütőt bekapcsoljuk 225 fokra. Az útifűmaghéjat a vízzel összekeverjük, félretesszük, hogy a vizet magába szívja. Közben kimérjük a többi száraz hozzávalót és a szezámpehely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Francia kenyér (zsömle, bagett)
Francia kenyér (zsömle, bagett)

Melegítsük elő a sütőt 80 fokra. Készítsünk elő egy 2.5 deciliteres bögrét, mindent ezzel fogunk majd mérni. 1 bögre vizet melegítsünk meg a gáztűzhelyen vagy a mikróban, addig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk