Családireceptkönyv.hu

Vajas kifli Maresz módra


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt

10 dkg vaj

2,5 dl tej

2,5 dkg élesztő

1 teás kanál só

1 teás kanál cukor

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk és egy nagyobb tálban összekeverjük a hozzávalókkal. Állni hagyjuk 30 percig. Aztán lisztezett deszkára borítjuk és 6 db cipót formázunk. Kocka alakúra kinyújtjuk és az egyik sarkánál elkezdjük betekerni. A tepsibe tesszük és még 30 percig állni hagyjuk.
Aztán vízzel megkenjük és 180 C fokon 20 percig sütjük. Mikor megsült , akkor hideg vízzel lefröcsköljük. Kitesszük egy tányérra vagy egy másik tepsibe és letakarjuk. 5-10 perc után fogyasztható.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egyszerű és nagyszerű recept. Mondanom se kell, hogy anyukámnak nagy örömet szereztem vele.

Vajas kifli Maresz módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ropogós baguette, előtésztával
Ropogós baguette, előtésztával

1. Előtészta: jól összedolgozni, 8-12 órát állni hagyni szoba hőmérsékleten. 2. Az előtésztára morzsolom az élesztőt és leöntöm a langyos vízzel. Állni hagyom. 3. Rászitálom a li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
Isteni sajtos rúd
Isteni sajtos rúd

Elkészítés:Az élesztőt felfuttatjuk.A lisztet a margarinnal és a zsírral elmorzsoljuk,majd hozzáadjuk a tojást,sót,a tejfölt valamint a felfuttatott élesztőt.Jól összegyúrjuk.1 órá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fetás-olivabogyós mediterrán zsemle
Fetás-olivabogyós mediterrán zsemle

Dagasztás és kelesztés után 8 részre osztod a tésztát és zsemle formára gömbölyited a tésztáidat! Pihenteted kb 15 percet és kézzel laposra formázod a felgömbölyített tésztákat....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Babi
Házi kifli
Házi kifli

Az élesztőt elmorzsoljuk, cukros, 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és a többi tejjel eldolgozzuk. Utoljára a langyos...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk