menu

Családireceptkönyv.hu

Vajas kifli Maresz módra


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt

10 dkg vaj

2,5 dl tej

2,5 dkg élesztő

1 teás kanál só

1 teás kanál cukor

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk és egy nagyobb tálban összekeverjük a hozzávalókkal. Állni hagyjuk 30 percig. Aztán lisztezett deszkára borítjuk és 6 db cipót formázunk. Kocka alakúra kinyújtjuk és az egyik sarkánál elkezdjük betekerni. A tepsibe tesszük és még 30 percig állni hagyjuk.
Aztán vízzel megkenjük és 180 C fokon 20 percig sütjük. Mikor megsült , akkor hideg vízzel lefröcsköljük. Kitesszük egy tányérra vagy egy másik tepsibe és letakarjuk. 5-10 perc után fogyasztható.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egyszerű és nagyszerű recept. Mondanom se kell, hogy anyukámnak nagy örömet szereztem vele.

Vajas kifli Maresz módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Sütőzacskóban sült kenyér
Sütőzacskóban sült kenyér

Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az összes hozzávalót a robotgép üstjébe tesszük, hozzá öntjük a felfutott élesztőt is és bedagasztjuk a tésztát. Akkor jó, mikor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szarvas szalámis zakuszkás csiga
Szarvas szalámis zakuszkás csiga

A tészta hozzávalóit kenyérsütőgépbe rakom legalulra kerüljön a folyadék rá öntöm a többi hozzávalókat.Az élesztőt belemorzsolom.Bekapcsolom a gépet dagasztom,kelesztem vele.Addig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors kovászos kenyér
Gyors kovászos kenyér

kétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közrpéig majd balr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lángos
Lángos

Elkészítése: Az élesztőből langyos vízzel, 1-2 kiskanál cukorral és kevés liszttel kovászt készítünk, melyet meleg helyen 10 perig kelesztünk. Ha kész hozzáöntjük a liszthez, amih...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk