Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gluténmentes pizzás csiga


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


12-16 db-hoz:
• 20 dkg Glutenix Alfa Mix gluténmentes lisztkeverék
• 1 teáskanál burgonyapehely (5 g)
• 1 tasak szárított élesztő (10 g)
• 1 mokkáskanál só2 dl langyos víz
• 60g rizsliszt + nyújtáshoz
A pizzaszószhoz:
• 1 fej közepes méretű vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 2 evőkanál étolaj
• 800g paradicsom (2 db 400 grammos darabolt paradicsom – konzerv)
• só, őrölt fekete bors
• 200g reszelt (garantáltan laktózmentes, pl. Emmentáli) zsíros sajt

Elkészítés:


• A vízben elkeverjük az élesztőt és lefedve megfuttatjuk kb. 5-10 perc alatt.
• Egy tálba kimérjük a Glutenix Alfa Mix lisztkeveréket, 5 dkg rizslisztet, a sót és a burgonyapelyhet és beleöntjük a felfuttatott élesztőt.
• Simára dagasztjuk – ha szükséges fokozatosan adunk még hozzá kevés rizslisztet, hogy ne ragadjon a tésztánk. Ha kész, letakarva pihentetjük fél órán át.
• Közben elkészítjük a paradicsomszószt. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az étolajon, majd hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, a paradicsomot és fakanállal szétnyomkodjuk a nagyobb darabokat. Kb. 10 percig rotyogtatjuk közepes lángon, sózzuk-borsozzuk, majd elzárjuk alatta a tüzet, beleturmixolunk, hogy kb. az 1/3 részét pürésítsük.
• Ha kész, rizsliszttel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a szósszal és reszelt sajttal szórjuk meg. Kicsit lelapítgatjuk a sajtot, majd a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük a tésztát. 1-1,5 cm széles darabokra vágjuk a feltekert tésztát és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. 180 °C fokon 20-30 perc alatt készre sütjük.

Gluténmentes pizzás csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Kakaós-fahéjas kilfik
Kakaós-fahéjas kilfik

elkészítés A lisztet, a cukrot, sót, a margarint a tojássárgájával összegyúrjuk. Az élesztőt kis cukorral a langyos tejfölben megfuttatjuk, hozzáadjuk a tésztához. Hagyjuk a té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi fehér kenyér
Házi fehér kenyér

Egy nagy tálba beletesszük a lisztet, a sót, a cukrot. Ezeket kézzel kicsit átkeverjük. Az élesztőt egy pohárban kevés, a langyosnál picit melegebb vízben elkeverjük, hogy felo...

Elkészítési idő: 270perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Aszalt paradicsomos, fetával töltött kenyér
Aszalt paradicsomos, fetával töltött kenyér

Tálba készítem az összes hozzávalót és rugalmas, hólyagos tésztát dagasztok. Szükség szerint kevés vizet vagy lisztet lehet adni a tésztához, ha túl lágy vagy éppen túl kemény le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mozis perec
Mozis perec

A liszteket összekeverjük. A közepébe kis fészket alakítunk ki. Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a meglangyosított vizet. 15 perc alatt hagyjuk hogy az él...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk