350 g búzaliszt
200-250 ml tej v. víz
25 g élesztő
1 tk só
1 kk cukor
25 g vaj (olvasztott)
Lekenni
1 ek tej v. víz
Élesztőt futtatni.
Liszt, só, olvasztott vaj, élesztő és a maradék tej , dagasztani.
Két részre osztani. Kerek lappá nyújtani, 40 cm , elvágni 8 részre.
Egyesével vékony háromszöggé nyújtani.
A szélesebbik felétől szorosan feltekerni, a hajtás alulra kerüljön. (kb. 20 cm szélesre, mert ha ettől hosszabb, akkor vékony marad a kifli.)
Sütőpapíros tepsire tenni a kifliket. Vagy 8 gombócot formálni zsemlének.
A sütőt előmelegíteni 200 C fokra (alsó, felső sütés) amíg belemelegszik a sütő annyi kelesztés pont elég, lekenni tejjel . 20 perc pirosra sülni.
.
Vágjuk kis darabokra a tökhúst és kevés vízben főzzük puhára azt. Azután öntsük le és készítsünk pürét belőle. Keverjük össze a vajat és a tejet és gyúrjuk össze a többi hozzáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször készítsük el tölteléket: Öntsük a vizet egy kisebb edénybe, rakjuk bele a hagymát és pároljuk 5 percig. Ezután adjuk hozzá a spenótot, a fűszereket és főzzük addig, míg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítettem a tölteléket. Az almákat mostam, pucoltam, reszeltem és kinyomkodtam, lecukroztam, fahéjjal megszórtam, elkevertem és félretettem. A tésztához az élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfuttatom az élesztőt a cukros langyos tejben. Összeállítom a tésztát: liszt, élesztő, vaj, só, zsír, tejföl, tojássárgája. Lágy, de nem túl ragacsos tészta legyen. 30 perc pi...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű