350 g búzaliszt
200-250 ml tej v. víz
25 g élesztő
1 tk só
1 kk cukor
25 g vaj (olvasztott)
Lekenni
1 ek tej v. víz
Élesztőt futtatni.
Liszt, só, olvasztott vaj, élesztő és a maradék tej , dagasztani.
Két részre osztani. Kerek lappá nyújtani, 40 cm , elvágni 8 részre.
Egyesével vékony háromszöggé nyújtani.
A szélesebbik felétől szorosan feltekerni, a hajtás alulra kerüljön. (kb. 20 cm szélesre, mert ha ettől hosszabb, akkor vékony marad a kifli.)
Sütőpapíros tepsire tenni a kifliket. Vagy 8 gombócot formálni zsemlének.
A sütőt előmelegíteni 200 C fokra (alsó, felső sütés) amíg belemelegszik a sütő annyi kelesztés pont elég, lekenni tejjel . 20 perc pirosra sülni.
.
Az alapanyagokat összedolgozzuk, egy jól formázható állagú tésztát kell kapnunk. Ki lehet nyújtani is, de egyszerűbb, ha apró golyókat formázunk, majd kissé kilapítjuk őket, hogy p...
Elkészítési idő: