1 kg liszt,½liter tej,5 dkg élesztő,2 evőkanál cukor,1 evőkanál só, 1,5 dl olaj.Kelt tésztát készítünk,32 részre vágjuk,hosszú rúddá sodorjuk,pereccé formázzuk.Tetejét felvert tojással megkenjük és sütjük.Félsülésnél az alábbi folyadékkal csurgatjuk le:3 evőkanál liszt,1 evőkanál só➕ kevés víz.
Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. Összekeverjük a liszteket, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk az aszkorbinsavat és a sót. Hozzáöntjük az élesztős...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzitáld, vagy öntsd össze a liszteket egy nagy tálba, és forgasd meg, hogy jól összekeveredjenek. A sót még ne add hozzá. Futtasd fel meleg helyen az élesztőt kb. 1 dl langyos víz...
Elkészítési idő: 8 ora 45 perc Nehézség: KözepesA szokásos módon bedagasztjuk a kalácstésztát, majd duplájára kelesztjük. Míg kel, elkészítjük a tölteléket. A vaníliáshoz egy tasak pudingot elkeverünk 3,5 dl tejjel és sűrűre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél bögre langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. (A cukrot a tejbe szórjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, aztán megvárjuk, hogy a tetején vastag halványbarna hab képződj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű