1 kg liszt,½liter tej,5 dkg élesztő,2 evőkanál cukor,1 evőkanál só, 1,5 dl olaj.Kelt tésztát készítünk,32 részre vágjuk,hosszú rúddá sodorjuk,pereccé formázzuk.Tetejét felvert tojással megkenjük és sütjük.Félsülésnél az alábbi folyadékkal csurgatjuk le:3 evőkanál liszt,1 evőkanál só➕ kevés víz.
Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk hogy felfusson.Egy dagasztótálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a tojást, a jog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztő, cukor fut. Liszt,só, tej, olaj, víz dagaszt. Hengert formál, 8 felé oszt. 30 perc kel. 10 x 20 cm nyújt, felteker. 30 perc pihi. Vízzel spiccel. 200 fok 20 - 25 perc....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze őket. 5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű