menu

Családireceptkönyv.hu

Perec(igazi)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt,½liter tej,5 dkg élesztő,2 evőkanál cukor,1 evőkanál só, 1,5 dl olaj.Kelt tésztát készítünk,32 részre vágjuk,hosszú rúddá sodorjuk,pereccé formázzuk.Tetejét felvert tojással megkenjük és sütjük.Félsülésnél az alábbi folyadékkal csurgatjuk le:3 evőkanál liszt,1 evőkanál só➕ kevés víz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Tk. császárzsemle
Tk. császárzsemle

Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. Összekeverjük a liszteket, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk az aszkorbinsavat és a sót. Hozzáöntjük az élesztős...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
 Rozskenyér dagasztás nélkül
Rozskenyér dagasztás nélkül

Szitáld, vagy öntsd össze a liszteket egy nagy tálba, és forgasd meg, hogy jól összekeveredjenek. A sót még ne add hozzá. Futtasd fel meleg helyen az élesztőt kb. 1 dl langyos víz...

Elkészítési idő: 8 ora 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Detty
Pudingos ökörszem
Pudingos ökörszem

A szokásos módon bedagasztjuk a kalácstésztát, majd duplájára kelesztjük. Míg kel, elkészítjük a tölteléket. A vaníliáshoz egy tasak pudingot elkeverünk 3,5 dl tejjel és sűrűre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szegedi cipó
Szegedi cipó

Fél bögre langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. (A cukrot a tejbe szórjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, aztán megvárjuk, hogy a tetején vastag halványbarna hab képződj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk