Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

321.Kakaós és csavart csiga


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 dl langyos tej
10 dkg puha vaj (esetleg margarin)
2 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
3 dkg friss élesztő
csipet só
60 dkg átszitált finom liszt
1 evőkanál frissen facsart citromlé (elhagyható, de kis pikáns ízt ad a tésztának

töltelék:
2 púpos evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
10 dkg puha vaj
7 evőkanál kristálycukor

tetejére:
1 tojássárgája
1 evőkanál tej
1 teáskanál kristálycukor

Elkészítés:


Sütő 200 fok. Élesztő futtatni.Hozzá a többi összegyúrni. Keleszteni.A töltelékekhez a cukrokat, vajat és a kakaót összekeverni. / dupla adag töltelék kell hozzá/ Ez sima csiga.. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtani, lekenni a vajas kakaós töltelékkel.
Feltekerni , felvágni 1,5- 2 cm darabokra. Sütőpapírral bélelt tepsibe tenni. Ha jut, a tetejükre is tenni vajat. Sütés 12-15 perc. Sütés közben nem lesz aranybarna, nem sületlen. Ez így finom
Vagy:
1 adag krém.
Addig kikeverem a kakaós krémhez a hozzávalókat - a vaj nem olvasztott, csak puha, és úgy keverem ki, hogy a kristálycukor picit szemcsés maradjon benne.
Ha a tészta megkelt, két egyenlő részre osztom, kinyújtom az egyiket téglalap alakúra, egyenletesen megkenem a krémmel, majd kinyújtom a másikat is ugyanakkorára és ráhelyezem a kakaós krémre. A hosszabbik részénél 2 cm széles csíkokra vágom, minden csíkot megcsavarok néhányszor (lazán és óvatosan), majd feltekerem.Ha rövidebb oldalát vágom kisebb csiga lesz.
Sütőpapíros tepsire teszem a csigákat (egymástól picit távolabb, mert még kelni fognak), így hagyom pihenni 10 percig. Addig a tojássárgát a tejjel és a cukorral összekeverem, lekenem vele a csigákat, majd előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 10 percig sütöm (vagy amíg szép aranysárgák nem lesznek).

321.Kakaós és csavart csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták, Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kolbászos kifli
Kolbászos kifli

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez keverjük a sót, hozzáadjuk az olajat és az élesztős tejet. Összegyúrjuk és kelesztjük fél órát. Vékonyra nyújtjuk a tés...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Krumplis-zsíros kis kifli
Krumplis-zsíros kis kifli

Az összetört főtt krumplit vagy maradék krumplipürét elkeverem a zsírral és a tojással, majd hozzáadom a lisztet és a sót is. Összegyúrom, és beleöntöm a langyos tejet, amiben előz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Ropogós kenyérspirál
Ropogós kenyérspirál

A tészta hozzávalóit tálba mérjük, összekeverjük és kidagasztjuk. Konyharuhával letakarva 20 percig kelesztjük. A tésztát 12 részre osztjuk, majd egyesével kb. 30 cm rudakat sodrun...

Elkészítési idő: 45p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Sonkakrémmel töltött sörkifli
Sonkakrémmel töltött sörkifli

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a joghurttal, az élesztős tejjel, az olvasztott vajjal és a sóval. Jól összegyúrjuk a tésztát, és letakarva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk