menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós batyu – imádom sütni is, enni is!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt,
16 dkg, cukor /8ek./,
10 dkg olvasztott margarin,
2 db tojás,
csipet só,
5 dkg élesztő,
5-6 dl tej
Töltelék

50 dkg túró,
1 citrom reszelt héja,
2 db tojás,
1 pohár 175 g tejföl,
kb 8 ek. /ízlés szerint/ cukor

Elkészítés:


Másfél dl langyos tejben 1 ek cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a lágy vajat /margarint/, 2 tojást, csipet sót, cukrot, és a felfuttatott élesztőt. A maradék tejjel jól ki dagasztjuk és a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztából két cipót formálunk, egyenként kb. fél centi vékonyra kinyújtjuk és nagyobb kockára vágjuk kb, /10*10/

Elkészítjük a tölteléket

A fél kg túrót villával összetörjük, hozzáadunk 2 tojást, 1 citrom reszelt héját, 1 pohár tejfölt és cukrot ízlés szerint. Lágy folyós tölteléket kapunk. Minden kocka közepére egy evőkanál tölteléket halmozunk, és összefogjuk batyunak. Sütőpapírral bélelt tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk.

A batyuk közeit olajjal, a tetejét tojással megkenjük. Közepesen meleg sütőbe arany barnára sütjük.

Sütési idő:20-25 perc/ tepsi/

Elkészítési idő 80 perc, ebből a mennyiségből két gáztepsi kalács van.

Jó étvágyat kívánok.

Túrós batyu – imádom sütni is, enni is!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Búrkifli
Búrkifli

♥ TÖLTELÉK : Felverjük a 4 tojásfehérjét, mikor félig felvertük, beletehetjük a cukrot (4-5 púpos evőkanál), és folytatjuk a habverést. Kemény habbá kell verni. A felvert habba sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Zsemle
Zsemle

Tetejét egy egész kissé felvert tojással megkenni.A tésztát simára gyúrjuk,egy órát kelesztjük,zsemléket formálunk és fél órát kelesztjük,majd megkenjük vízzel kevert tojással és k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
 Rozskenyér dagasztás nélkül
Rozskenyér dagasztás nélkül

Szitáld, vagy öntsd össze a liszteket egy nagy tálba, és forgasd meg, hogy jól összekeveredjenek. A sót még ne add hozzá. Futtasd fel meleg helyen az élesztőt kb. 1 dl langyos víz...

Elkészítési idő: 8 ora 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sós perec
Sós perec

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Összekeverjük a lisztet és a sót, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a vizet és a puha vajat. Összegyúrjuk a tésztát, majd 1 órán át keles...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk