- 6 evőkanál porrá őrölt útífűmaghéj
- 1 dl víz
- 125 g kókuszliszt vagy Norbi liszt
- 6 tojás
- 3/4 teáskanál só
- 1 1/2 teáskanál sütőpor
- 1 dl olívaolaj
- 0,5 dl kókuszolaj
- 2 dl víz
1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra.
2. Ha nem szilikonos formát használsz, béleld ki sütőpapírral az edényedet.
3. Az útifűmaghéjra öntsd rá a vizet és tedd félre. 10-15 percen belül a víz zömé felszívja és kocsonyás állagú lesz.
4. Ha ez bekövetkezett, a kocsonyaszerű masszát turmixold össze az egyéb hozzávalókkal. Majd a masszát simítsd bele az előkészített sütőedénybe.
5. Mehet is az előmelegített sütőbe a kenyér, kb. 40-45 perc alatt lesz kész.
6. Hagyd hűlni 10-15 percig, ekkor emeld ki a sütőformából. Máris tálalhatod, isteni finom!
Ebből a mennyiségből kb. 15 szelet kenyérke jön ki.
Élesztő, cukor fut. Liszt,só, tej, olaj, víz dagaszt. Hengert formál, 8 felé oszt. 30 perc kel. 10 x 20 cm nyújt, felteker. 30 perc pihi. Vízzel spiccel. 200 fok 20 - 25 perc....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket egy nagyobb tálba öntöm. Közepére kis mélyedést készítek, ebbe teszem a cukrot és az összemorzsolt élesztőt. Hozzáöntök kb. 1 dl meleg vizet. Az élesztőnek nagyjából 10...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük el a cukrot a tejben, majd meglangyosítjuk, és ha már langyos, felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vizet egy mérőpohárban vagy egy literes edényben melegítsük meg (mikróban) az 1 ek. mézzel, majd futtassuk fel benne az élesztőt. 2. Eközben mérjük be a turmixgépbe vagy kávé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű