1 csomag leveles tészta (vagy 2 cs, ki mennyit szeret készíteni)
10 dkg sajt (reszelt ízlés-és mennyiség szerinti adag)
1 db tojás
Ha fagyasztott leveles tésztánk van, akkor azt már előző este vegyük ki a fagyóból.
A tésztát lisztezett nyújtódeszkán 2 mm vastagságúra nyújtsuk ki.
Kenjük meg a felvert tojással, majd szórjuk meg a már előre lereszelt sajttal
Tetszés szerinti méretekre vágjuk fel
Előmelegített sütőbe rakjuk, és aranybarnára sütjük.
A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes500 gr sima liszt 330 ml víz Ezt összegyúrom 15 percig állni hagyom Utána hozzáadok 2 teáskanál (9 gramm) instant élesztőt, (vagy 27 gramm friss élesztőt)amit felfuttattam e...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Liszthez adjuk az átszitált sütőport, csipet sót, hozzáadjuk a tojássárgáját, olajat, vizet, vaníliáscukrot, cukrot,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztbe kis fészket készítünk, feltöltjük langyos vízzel, belemorzsoljuk az élesztőt, meghintjük cukoral. Megvárjuk, amíg az élesztő felfut. Hozzáadjuk az olajat, a só...
Elkészítési idő: 60perc Nehézség: Könnyű