1 csomag leveles tészta (vagy 2 cs, ki mennyit szeret készíteni)
10 dkg sajt (reszelt ízlés-és mennyiség szerinti adag)
1 db tojás
Ha fagyasztott leveles tésztánk van, akkor azt már előző este vegyük ki a fagyóból.
A tésztát lisztezett nyújtódeszkán 2 mm vastagságúra nyújtsuk ki.
Kenjük meg a felvert tojással, majd szórjuk meg a már előre lereszelt sajttal
Tetszés szerinti méretekre vágjuk fel
Előmelegített sütőbe rakjuk, és aranybarnára sütjük.
Tálba öntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne. Tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejes masszát, az olvastott...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a zsírt, és jól elmorzsoljuk a liszttel. A vízben elkeverjük a sót és ecetet, majd apránként adagolva a liszthez adagoljuk, jól öss...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA száraz hozzávalókat keverjük össze és öntsük rá az elvegyített folyékony anyagokat, majd gyúrjuk össze. 5 perc pihentetés után a tésztát osszuk 3 egyenlő részre, majd nedves kéz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű