- 1 l tej
- 25 dkg rizs (A-s, jó minőségű)
- 5 tojás
- 6-8 tetejes ek kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 csomag vaniliás cukor
- zsír
- 1-2 ek zsemlemorzsa
- 1 l tejben megfőzzük a 25 dkg rizst, lassan forralva.
- Időnkénti kavargatás mellett hagyjuk teljesen kihűlni.
- A tojás sárgáját a fele kristálycukorral habosra kikeverjük. Majd hozzáadjuk a vaniliás cukrot, citromhéjat és a kihűlt rizst. Simára kikeverjük.
- A tojás fehérjéből kemény habot verünk a másik fele cukorral.
- Ezt az előző masszához adjuk. (Óvatosan, lassan, fakanállal, hogy a tojás fehérje össze ne törjön). Az egészet homogénre keverjük.
- Erősen kizsírozott és kiprézlizett tepsiben lassú tűznél megsütjük. Kb 1 óra alatt sül meg.
- Ha elkészült, akkor megvárjuk, hogy kihűljön és kiborítjuk. Forrón nem szabad kiborítani, mert eltörik.
- Lekvárral, gyümölcshabbal, vagy málnaszörppel leöntve tálaljuk.
- Gyümölcshab készítése: 2 tojás fehérje, 2 dl kristálycukor, 2 dl eper. Ezt elektromos habverővel keményre verjük
Ez a mennyiség egy kisebb tepsire való. Ha nagy gáztepsire öntjük, akkor túl vékony lesz. Kisebb legyen a tepsi, mint 30x20-as.
1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztben elkeverjük a 2 evőkanál cukrot és csipet sót, majd hozzáadjuk az 1 tojást, olvasztott vajat, a vanília aromát, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a sütőt kapcsolom be amíg a tészta elkészül (kb 15 perc) addig előmelegedjen. A túrót a cukorral együtt villával áttöröm, hozzáadom a tejet, sót és 10 ek olvasztott vajat,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. Majd a lisztet a sót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és elkezdjük dagasztani, közben lassan hozzá öntjük az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű