30 gr só
1 kg liszt
30 gr cukor
50 gr puha vaj
1 tojás
50 gr élesztő (1 csomag)
0,5 liter meleg víz
robotgép tésztakar
Konyharuhával lefedve 1,5 órát kel szobahőmérsékleten.
100 grammos darabokat olajos deszkán kivirgoljuk. 2x8 darabot teszünk sütőpapíros tepsire, légkeveréses 100°C-on 20 percig kel, egésztojással lekenjük és megszórjuk szezámmaggal. 170°C-on 30 percig sül.
Először a tölteléket készítsd el, hogy legyen ideje kihűlni. Az almákat hámozd meg, vágd apróra. Keverd össze a vízzle, citromlével, add hozzá az édesítőt és a fahéjat. Alacsony lá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy tálban keverjük habosra a tojásokat az édesítőszerrel és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a darált diót, a kókuszreszeléket, a szódabikarbónát, a citromlevet és a reszelt sárgarép...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KönnyűA darálni való magokat kávédarálóval megőröljük,összekeverjük a fűszerekkel,bikával citromsavval és a többi száraz hozzávalóval.majd hozzáadunk 3 dl langyos tejet,a balzsamecetet é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA scali egy italiai kenyér. A sok szezámmagtől enyhén dió ízű, gyönyörű, hófehér, foszlós bélzetű kenyér, ami remek szendvicsek készítéséhez. Az elkészítése 2 lépésben történik....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű