Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Egyszerű kenyérke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 20 dkg darált mag (eredetileg szezám, de lehet lenmag is)
- 2 dl víz
- 1 tk. szódabikarbóna (púpos)
- 2 tojás
- só, bors ízlés szerint
- olivaolaj

Elkészítés:


Először a száraz, majd a nedves hozzávalókat külön-külön összekeverjük, majd elegyítjük. Kis kenyérformába tesszük, kikenjük vagy sütőpapírral béleljük. Megszórjuk magokkal, szezám, napraforgó, tökmag (de ez elhagyható). Letakarjuk alufóliával, előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd levéve az alut még 10 percig. Ha esetleg még mindig nyirkosnak találjuk, tepsi nélkül visszatesszük pár percre.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Ír szódás kenyér
Ír szódás kenyér

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Önts mindent egy nagy tálba és keverd össze. Majd borítsd ki a lisztezett deszkára és dolgozd össze. Én kiliszteztem a kenyérsütő fazekam. belet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mrs Smith
Bagel
Bagel

A liszteket az élesztővel, a cukorral és a sóval összekevertem, az olajat egy az egyben öntöttem hozzá, a víznek először csak a felét, aztán fokozatosan. a robotgép dagasztókarjáva...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lilla
"nem lehet abbahagyni" pogácsa - VM
"nem lehet abbahagyni" pogácsa - VM

1. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd pihentetjük 15-30 percet. 2. A tésztát kb 2cm vastagságúra nyújtjuk majd a két szemközti oldalát egymásra hajtjuk. Letakarjuk egy konyharuháva...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Sajtos croissant
Sajtos croissant

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, cukrot, tojásokat, kefirt, olajat pogácsa keménységűre gyúrjuk, hozzáadjuk az élesztőt. 8 cipót készítünk, és 8 nagy lapos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk