- 20 dkg darált mag (eredetileg szezám, de lehet lenmag is)
- 2 dl víz
- 1 tk. szódabikarbóna (púpos)
- 2 tojás
- só, bors ízlés szerint
- olivaolaj
Először a száraz, majd a nedves hozzávalókat külön-külön összekeverjük, majd elegyítjük. Kis kenyérformába tesszük, kikenjük vagy sütőpapírral béleljük. Megszórjuk magokkal, szezám, napraforgó, tökmag (de ez elhagyható). Letakarjuk alufóliával, előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd levéve az alut még 10 percig. Ha esetleg még mindig nyirkosnak találjuk, tepsi nélkül visszatesszük pár percre.
Sütés előtti este a kovász hozzávalóit fakanállal egy műanyag tálban összekeverjük, konyhapulton letakarva másnapig állni hagyjuk. (ha nem tudjuk előző este megcsinálni, legalább 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, a cukrot, meglangyosítjuk, majd az élesztőt felfuttatjuk benne, s a tészta összes hozzávalóival robotgép dagasztó karjával kidagasztj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kevés tejben elkeverjük az 1 kk cukrot es a 25 gramm élesztőt. Mikor felfutott az élesztő hozzáadjuk a liszthez, vajhoz és a többi tejet is beleöntjuk. Jól kidolgozzuk a tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes* Az élesztőt felfuttatjuk a tejben1 ek cukorral.A liszthez adjuk a cukrot,a vaniliás cukrot,tojás sárgát,olvasztott vajat és a fefuttatott élesztőt. * Alaposan kidagasztjuk.1...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű