- 20 dkg darált mag (eredetileg szezám, de lehet lenmag is)
- 2 dl víz
- 1 tk. szódabikarbóna (púpos)
- 2 tojás
- só, bors ízlés szerint
- olivaolaj
Először a száraz, majd a nedves hozzávalókat külön-külön összekeverjük, majd elegyítjük. Kis kenyérformába tesszük, kikenjük vagy sütőpapírral béleljük. Megszórjuk magokkal, szezám, napraforgó, tökmag (de ez elhagyható). Letakarjuk alufóliával, előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd levéve az alut még 10 percig. Ha esetleg még mindig nyirkosnak találjuk, tepsi nélkül visszatesszük pár percre.
Élesztőt futtatni, hozzá a többi anyag. Dagaszt, 1 óra kelesztés. Átgyúrni 12 felé oszt., 45 cm hosszú rudakra. Csomózni , 30 perc pihenés. Lekenni. 200 fok 25-30 perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt belemorzsoljuk a langyos cukros vízbe és felfuttatjuk. Amikor felfutott az élesztő akkor egy keverőtálba tesszük az összes hozzávalót és egy kanállal gyorsan összedolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kovászhoz kimérjük a langyos vizet, belemorzsoljuk az élesztőt és simára keverjük a liszttel. A tálat letakarjuk és 6-8 órán keresztül állni hagyjuk. A tésztához a dagasztógép t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA liszt közepébe kis fészket készítek és beleöntök 1 dl langyos vizet, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Meghintem liszttel és megvárom, amíg felfut. Ha felfutot...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű