40 dkg sima liszt, 2 dkg élesztő, 2,5 dl tej, cukor ízlés szerint, 1 egész tojás, 2 dkg vaj, só.
A megkelt tésztát átgyúrtam és kör alakúra nyújtottam. 8 db-ra vágtam, és egyenként felsodortam, ahogy a sós kifliket is készítjük. A tölteléke saját
eper lekvár. Amikor kisült, azon forrón vajjal megkentem, mint a kürtős kalácsot és cukros dióval gazdagon megszórtam.
A kiflihez az élesztőt a cukorral a tejben felfuttatjuk, majd összekeverjük egy tálban a liszttel, sóval, vajjal, tojással és 10 perc alatt alaposan kidagasztjuk. Ezután a tetejét...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézAz élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre da...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kenyérsütő tartályába szép sorban belemérem a hozzávalókat. 2. Először a folyadékokat, majd a lisztet és a többit. Nálam az élesztő a tetejére kerül. 3. Beindítom az d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként futtassuk meg az élesztőt egy deciliter cukros, langyos tejben. Vegyük elő a robotgép üstjét, tegyük bele a többi hozzávalót, majd a végén adjuk hozzá a felfuttatot...
Elkészítési idő: 15 perc +25 süt Nehézség: Nehéz