3 szabadtartású tojást
Keverjük össze minden hozzávalót kombinálni. Ha sikerül a nagy tojás, adjunk hozzá még egy kis darált mandula és nyílgyökér por. (kb. 1 púpozott tbs mandula, 1 púpozott tsp nyílgyökér por.) Öntsd a keveréket a elkészítve (bélelt zsírpapír) tálad. Én csináltam egy 6.5 x 8.5 cm hőálló üveg tál. Belesütnek előmelegített sütőben, gáz mark 6 kb. 35 percig.
Ha tolerálni sajt reszelhetek rá sajtot a tetejére (sütés előtt) vagy keverve egy kis feta darabok.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a 2,5 dkg olvasztott vajat, a felfutott élesztőt, a 2 dl vizet és jól bedagasztjuk...
Elkészítési idő: 1,5 óraAz 500 ml langyos vizet egy mérőpohárral kimértem és beletettem a 20 gr útifüvet. Kanállal összekevertem és hagytam állni 5 percig. Ez idő alatt az útifű szépen magába szívja a fol...
Elkészítési idő:A sütőt előmelegítetjük. Egy nagyobb üvegtálban alaposan elkeverjük a lisztet, a zabpelyhet, a sót, az élesztőt és a cukrot. Kisebb mélyedést készítünk a közepébe, ide öntjük a viz...
Elkészítési idő:A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a tojással és kevés sóval egy tálba tesszük, az élesztős vizet hozzáöntjük és meggyúrjuk a tésztát. Letakarva 45 percen...
Elkészítési idő: