3 szabadtartású tojást
Keverjük össze minden hozzávalót kombinálni. Ha sikerül a nagy tojás, adjunk hozzá még egy kis darált mandula és nyílgyökér por. (kb. 1 púpozott tbs mandula, 1 púpozott tsp nyílgyökér por.) Öntsd a keveréket a elkészítve (bélelt zsírpapír) tálad. Én csináltam egy 6.5 x 8.5 cm hőálló üveg tál. Belesütnek előmelegített sütőben, gáz mark 6 kb. 35 percig.
Ha tolerálni sajt reszelhetek rá sajtot a tetejére (sütés előtt) vagy keverve egy kis feta darabok.
A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót és a reszelt sajtot, elmorzsoljuk benne a zsírt, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztős teje...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: 1. Az élesztőt felfuttatjuk a teáskanálnyi cukorral elkevert langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk, dagasztunk, majd a tésztát 20 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a langyos tejbe morzsolva felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a joghurttal, az élesztős tejjel, az olvasztott vajjal és sóval. Jól összegyúrjuk a tésztát, és leta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű