Családireceptkönyv.hu

Karfi­ol­ke­nyér (lepény)


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: kb.: 6 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 bögre felaprított karfiol
2 tojás
1 evőkanál darált mandula, vagy Norbi liszt, paleo liszt
só, bors, bármilyen fűszer ízlés szerint

Elkészítés:


Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire.

Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga nem lesz.

Forralj fel egy lábos vizet, és mikor lobog a víz, dobd bele a karfiolt. Főzd egy percig, majd szűrd le. A morzsát tedd egy tiszta konyharuhába és nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.

Tedd hozzá a tojást, mandulát és a fűszereket, majd formázz kis lapokat a sütőpapírra a keverékből.
Süsd 10 percig, majd óvatosan fordítsd meg és pirítsd még 7 percig a másik oldalát. Remek diétás kenyeret kapsz így.
Vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni. Ha ropogósabban szereted, egy palacsintasütőben kicsit még egyesével átpiríthatod.

Tálald pirított csirkecsíkokkal, és zöldségekkel.

Karfi­ol­ke­nyér (lepény)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Puha tortilla
Puha tortilla

A száraz hozzávalókat vegyítsük el. A forralt vízben oldjuk fel a zsíradékot, adjuk hozzá a citromlevet és öntsük lassan a liszthez, közben kevergessük. Gyorsan megduzzad az eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zürichi kenyér
Zürichi kenyér

A hozzávalókból előző este kovászt készítünk. Letakarjuk, reggelig kelesztjük. Másnap a tészta hozzávalóit kimérjük egy tálba, hozzáadjuk a kovászt, és szép fényes tésztát dolgozun...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dini
Házi kenyér
Házi kenyér

-a langyos tejbe,kiskanálnyi cukor segítségével,fölfuttatunk egy egész kockányi élesztőt,és folpakkal letakarva hagyjuk dolgozni az anyagot!!! A keverőtálunk,vagy robotgépünkbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tiborné
Sajtos-sonkás tejfölös papucs
Sajtos-sonkás tejfölös papucs

Keverjük el a cukrot a tejben, majd meglangyosítjuk, és ha már langyos, felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk