menu

Családireceptkönyv.hu

Karfi­ol­ke­nyér (lepény)


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: kb.: 6 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 bögre felaprított karfiol
2 tojás
1 evőkanál darált mandula, vagy Norbi liszt, paleo liszt
só, bors, bármilyen fűszer ízlés szerint

Elkészítés:


Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire.

Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga nem lesz.

Forralj fel egy lábos vizet, és mikor lobog a víz, dobd bele a karfiolt. Főzd egy percig, majd szűrd le. A morzsát tedd egy tiszta konyharuhába és nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.

Tedd hozzá a tojást, mandulát és a fűszereket, majd formázz kis lapokat a sütőpapírra a keverékből.
Süsd 10 percig, majd óvatosan fordítsd meg és pirítsd még 7 percig a másik oldalát. Remek diétás kenyeret kapsz így.
Vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni. Ha ropogósabban szereted, egy palacsintasütőben kicsit még egyesével átpiríthatod.

Tálald pirított csirkecsíkokkal, és zöldségekkel.

Karfi­ol­ke­nyér (lepény)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kacsazsíros kifli
Kacsazsíros kifli

A tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót és a reszelt sajtot, elmorzsoljuk benne a zsírt, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztős teje...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vajas bucik
Vajas bucik

A lisztet beleszitálom egy tálba. A közepébe mélyedést készítek, ide beleöntöm a tejet, vizet, cukrot és belemorzsolod az élesztőt. Az olvasztott margarint mellé öntöm. Kicsit váro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors, gluténmentes mikrós zsömle
Gyors, gluténmentes mikrós zsömle

A tojást villával enyhén felverjük, elkeverjük a vízzel és a sóval. Egy másik tálban összekeverjük száraz hozzávalókat, majd simára keverjük a tojásos vízzel. Egy bögrét, szuflé fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tiripita (görög)
Tiripita (görög)

1., Ha fagyosan vesszük elő a leveles tésztát, akkor bontsuk ki és lisztezett deszkán hagyjuk kiolvadni a szabad levegőn. Ne legyen belül se fagyos. Az a jó, ha tapintásra olyan, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk