4 tojás
2 dl finomra darált cukkini 15dkg van benne
2 dl mandulaliszt
2 evőkanál Psyllium
2 evőkanál kókuszliszt
fél dl szezámmag
3 evőkanál napraforgómag
só,
gluténmentes sütőpor-biztos lehet szódabikarbónával is.
200 fokra előmelegitjük a sütőt.
Fölverjük a tojásokat.
Hozzáadjuk a cukkinit.
Egy edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat.
Összekeverjük a fölvert tojásokkal
Megformázzuk a bagetteket, sütőpapírra tesszük.
Ha szükséges vizes kézzel formázzuk.
MIndegyikre teszünk 2-3 bevágást.
Ha kisebbeket csinálunk, 15-20 perc.
Nagyobbak esetén 30 perc, amig szint nem kapnak.
Nagyon-nagyon finom. Hosszú bagettként is ki lehet próbálni.
Első ehető, sokak kedvencévé vált.
Mini bagettek - 8db lett ebből a mennyiségből
Recept: (svédek dl-ben adják meg)
A tészta hozzávalóiból, a szokásos módon, kelt tésztát dagasztunk. Ehhez, az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben, majd mindent hozzáadva, közepesen lágy tésztát ké...
Elkészítési idő:A hozzávalókat kikeverjük, a túrót külön összedolgoztam a tejjel. Enyhén lisztezett deszkán kocka alakúra nyújtjuk a tésztát. A tetejét megkentem egy kis tejjel, majd rászórtam a z...
Elkészítési idő:Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez keverjük a sót, hozzáadjuk az olajat és az élesztős tejet. Összegyúrjuk és kelesztjük fél órát. Vékonyra nyújtjuk a tés...
Elkészítési idő: 1 óraElkészítés: 1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk. Annyi tejfölt adjunk hozzá, amennyit felvesz, és lágy, könnyű, de nyújtható...
Elkészítési idő: