Hozzávalók: 8-10 darabhoz:
40 dkg finomliszt
2.5 dkg élesztő
2 dl kefir
1 mokkás kanál só
1 teás kanál cukor
3 dkg puha vaj
A kefirt meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük. Hozzáadjuk a sót, cukrot a felolvasztott vajat. Rászórjuk a liszt 2/3-át, könnyű tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, 1 órát kelesztjük. Mikor megkelt, hozzáadjuk a maradék lisztet, alaposan eldolgozzuk, átgyúrjuk. Lisztezett lapon, kb. 30x50 cm-es lappá nyújtjuk, letakarjuk, negyed órát pihentetjük. Ezután 6 egyforma csíkra felvágjuk, megkenjük a csíkokat olvasztott vajjal, majd egymásra helyezzük őket. Ezután a vastag tésztát felvágjuk 8-10 db. négyszögletű kockára. Élükre állítva, a kivajazott muffin sütő mélyedéseibe rakosgatjuk.
Ismét letakarva a tésztát, meleg helyen 1/2 órát kelesztjük. Forró sütőbe tolva, kb. 20 perc alatt, pirosra, ropogósra sütjük.
Az élesztőt tejben kis cukorral felfuttatjuk,majd a többi hozzávalóhoz adjuk,jól összegyúrjuk,pogácsákat szaggatunk belőle és közepes lángon kisütjük.
Elkészítési idő:A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira, hogy kellemes meleg legyen, de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedé...
Elkészítési idő:Kálci Belemérjük egy edénybe a lisztet, amibe belekeverjük a sót. A liszt közepébe mélyedést készítünk, ahová belemorzsoljuk az élesztőt. A vizet kézmelegre melegítjük és ráöntjü...
Elkészítési idő:A hozzávalókat robotgéppel jól összedolgozni. A végén bele egy marék darabos dió,és egy kis fej lila hagyma. Kelesztő tálba megkel, átgyúrom, bele a pataki tálba, lekenem vizes kéz...
Elkészítési idő: