Családireceptkönyv.hu

Túrós,kelt rétes


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg finomliszt
1 db tojás
10 dkg sertészsír
1 pohár tejföl 175 gr
3 dl tej
2 dkg friss élesztő
1 evőkanál cukor
1 csipet só

Elkészítés:


Az élesztőt 1 dl langyos ,cukros tejben felfuttatjuk
A megkelt élesztővel és a többi hozzávalókból gyenge tésztát dagasztunk.
Két cipóba gyúrjuk ki.
Langyos zsírral megkenjük és letakarva pihentetjük fél órát.
Utána vékonyra nyújtsuk ki,locsoljuk meg egyenletesen langyos zsírral és pár kanál tejföllel,majd szórjuk meg a töltelékkel/ami lehet túró,mák,dara/és csavarjuk fel.
Én utána kör alakúra tekertem és úgy tettem a tepsibe.
Tetejét langyos zsírral kenőtollal kenjük le,és kelesztjük még fél órát.
Utána süssük 180 fokon.
Kicsit hűlni hagyjuk és daraboljuk.

Túrós,kelt rétes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Villámkalács (nem kell dagasztani) –
Villámkalács (nem kell dagasztani) –

Lemérünk 1/2 kg lisztet. Elveszünk belőle 3 evőkanállal, és két evőkanál olvasztott vajjal, vagy olajjal, 1 egész tojással, 3 evőkanál cukorral, 20 g élesztővel és egy bögre tejjel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
362. TELJES KIŐRLÉSŰ ZSEMLE, KIFLI
362. TELJES KIŐRLÉSŰ ZSEMLE, KIFLI

A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt - felfuttatjuk (kb. 10 perc). A liszteket leszitáljuk: a teljes kiőrlésű liszt rostjai a szitában maradnak, ezt h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfi­ol­ke­nyér (lepény)
Karfi­ol­ke­nyér (lepény)

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk