menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós,kelt rétes


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg finomliszt
1 db tojás
10 dkg sertészsír
1 pohár tejföl 175 gr
3 dl tej
2 dkg friss élesztő
1 evőkanál cukor
1 csipet só

Elkészítés:


Az élesztőt 1 dl langyos ,cukros tejben felfuttatjuk
A megkelt élesztővel és a többi hozzávalókból gyenge tésztát dagasztunk.
Két cipóba gyúrjuk ki.
Langyos zsírral megkenjük és letakarva pihentetjük fél órát.
Utána vékonyra nyújtsuk ki,locsoljuk meg egyenletesen langyos zsírral és pár kanál tejföllel,majd szórjuk meg a töltelékkel/ami lehet túró,mák,dara/és csavarjuk fel.
Én utána kör alakúra tekertem és úgy tettem a tepsibe.
Tetejét langyos zsírral kenőtollal kenjük le,és kelesztjük még fél órát.
Utána süssük 180 fokon.
Kicsit hűlni hagyjuk és daraboljuk.

Túrós,kelt rétes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar töltött vekni
töltött vekni

A hozzávalókat felaprítjuk és összekeverjük, a sajtokat felszeleteljük. A veknit kb 2 cm távolságban bevagdossuk keresztben és hosszában, ügyelve arra, hogy az alját ne vágjuk át!...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tiborné
Sajtos-sonkás tejfölös papucs
Sajtos-sonkás tejfölös papucs

Keverjük el a cukrot a tejben, majd meglangyosítjuk, és ha már langyos, felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Evelin
Nutellás kukac
Nutellás kukac

A tejet langyosítjuk, hozzáadjuk a mézet, és elkeverjük. 500 g lisztet egy tálba teszünk, ehhez adjuk a langyos mézes tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttat...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Házi kenyér "öreg tésztával".
Házi kenyér "öreg tésztával".

A lisztet,az élesztőt,az öreg tésztát,az olajat,a sót egy tálba tesszük és hozzá öntjük a vizet.Szép simára dagasztjuk a tésztát.Akkor jó,ha jó rugalmas tésztát kapunk. Mikor kész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk