sütés előtti este : 40 dkg. liszt , 1 dkg. élesztő , 3 dl. víz , ebből galuska szerűen fakanállal összekeverni , letakarni és pulton hagyni . Másnap 60 dkg liszt , fél dl. olaj , 2 dkg só, 2 dkg élesztő , 3 dl. víz
összedagasztani. lehet géppel, vagy kézzel, akkor jó ha elválik a dagasztó falától és gombóccá válik. lehet vizet adni hozzá, ha szükséges , ez liszt függő . Kétszer 40 percig kelesztem , a 2. végénél begyújtom a sütőt 250 fokra. Megformázom a veknit, kilapítom, majd jobbról feléig és balról feléig behajtom. A két végét háromszögbe hajtom , azután a végéről elkezdem feltekerni, minden tekerésnél lenyomkodom a kezemmel . Szép vekni lesz, mehet a jénaiba, vagy a kacsasütő vaslábasba. bemetszem , a jénai tetejét is bespriccelem . Mikor szépen pirulgat tetejét leveszem és még 15 percig sütöm .
Két külön tálkában összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd a nedves hozzávalókat a szárazakhoz öntjük és csomómentesen elkeverjük. A sütéshez előkészített formát...
Elkészítési idő:A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megkelt tésztákat egy egész felvert tojással lekenjük, tetejükre szezámmagot szórunk és kb. 15-17 perc alatt pirosra sütjük. Rácsra tesszük hűl...
Elkészítési idő:Ezekből egy sűrű galuska tésztát keverek, majd az alaposan kivajazott és maggal megszórt sütőformába öntöm, egyenletesen eloszlatom, és a tetejét is megszórom maggal. Kb 40-50 perc...
Elkészítési idő: