sütés előtti este : 40 dkg. liszt , 1 dkg. élesztő , 3 dl. víz , ebből galuska szerűen fakanállal összekeverni , letakarni és pulton hagyni . Másnap 60 dkg liszt , fél dl. olaj , 2 dkg só, 2 dkg élesztő , 3 dl. víz
összedagasztani. lehet géppel, vagy kézzel, akkor jó ha elválik a dagasztó falától és gombóccá válik. lehet vizet adni hozzá, ha szükséges , ez liszt függő . Kétszer 40 percig kelesztem , a 2. végénél begyújtom a sütőt 250 fokra. Megformázom a veknit, kilapítom, majd jobbról feléig és balról feléig behajtom. A két végét háromszögbe hajtom , azután a végéről elkezdem feltekerni, minden tekerésnél lenyomkodom a kezemmel . Szép vekni lesz, mehet a jénaiba, vagy a kacsasütő vaslábasba. bemetszem , a jénai tetejét is bespriccelem . Mikor szépen pirulgat tetejét leveszem és még 15 percig sütöm .
1. A tészta dagasztást megelőző este, illetve az előtt 8-12 órával: Az előtészta kikeverése langyos vizet használva, valamint TangZhong főzése a videón bemutatott módon. Ezeket lef...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval lágyabb tésztát készítünk és letakarva duplájára kelesztjük. A töpörtyűt kikeverjük 1 tk sóval. A me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben pici cukorral és egy egész tojással elkeverjük. Ezután rászitáljuk a lisztet, és kicsit összedolgozzuk. Beletesszük a tejfölt és a zsírt, majd kis szünet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű