50 dkg liszt, 1 tk só, 1 tk cukor, 1 tk szódabikaróna, 2 pohár (150g-os) kefír vagy joghurt, 2 dl víz.
A sütőt 200 C-ra kapcsoljuk.
A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefírt és a vizet. Kézzel összedolgozzuk - nem kell dagasztani!!!! A lényeg, hogy lágy tésztát kapjunk, amit kerekre igazítunk és beleemeljük egy sütőpapiros tepsibe. Vizes kézzel a tetejét elsimogatjuk, hogy picit simább legyen, majd bevagdossuk.
Bő 30 perc alatt megsül.
A lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben elmorzsoljuk a v...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA leveles tésztát 2 részre vágjuk, és egyesével nagyon vékonyra nyújtjuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra vágjuk, majd összeforraljuk a többi zöldséggel és a fűs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a pudingot. Élesztőt egy kis cukorral a vízben elkeverjük. Hozzáadjuk a többi cukrot, a tojásfehérjét, a liszt felét. Lassan hozzáadjuk a maradék sütőporos lisztet, ol...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűGéppel jól megdagasztatjuk, kelesztjük, formázzuk, újra kelesztjük, 230 fokon sütjük.
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes