50 dkg liszt, 1 tk só, 1 tk cukor, 1 tk szódabikaróna, 2 pohár (150g-os) kefír vagy joghurt, 2 dl víz.
A sütőt 200 C-ra kapcsoljuk.
A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefírt és a vizet. Kézzel összedolgozzuk - nem kell dagasztani!!!! A lényeg, hogy lágy tésztát kapjunk, amit kerekre igazítunk és beleemeljük egy sütőpapiros tepsibe. Vizes kézzel a tetejét elsimogatjuk, hogy picit simább legyen, majd bevagdossuk.
Bő 30 perc alatt megsül.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát, és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sonkát és a bacont apró kocká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztarészhez a finomlisztből, réteslisztből, tejből, kefirből vagy joghurtból, sóból, élesztőből, porcukorból és olívaolajból gyúrjunk sima lágy tésztát, ha szükséges adjunk még...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Könnyű