34 dkg Nutri Free Mix per Pane gluténmentes liszt
150 ml tej
½ cs budafoki élesztő
5 dkg olvasztott margarin
1 tojás
3 ek cukor
csipet só
Töltelék:
1/2 l tej 3 ek cukor
1 cs. haas vaníliás pudingpor
dekor csokilapocskák
A margarint megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet, s meglangyosítjuk. Ebbe teszünk egy kanál cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a többi hozzávalót kimérjük, ha felfutott az élesztő az összes hozzávalót a kézi miixer dagasztó karja segítségével kidagasztjuk.
Míg a tészta kel, elkészítjuk a tölteléket.
Megfőzzük a pudingot, s hagyjuk hűlni.
Ha megkelt a tészta tetszés szerinti vastagságúra kinyújtjuk, majd korongokat szaggatunk belőle. Egyre kanalazunk a kihűlt pudingból, megszórjuk csokilapokkal, majd egy korongon lisztezett rácsozóhengert húzunk végig. Ezt kicsit széthúzva ráterítjük a töltelékre, az alsó korongon túllógókat levágjuk, majd a rácsozott tészta széleit az alsóhoz nyomkodjuk. A maradék tésztákat a végén újra kinyújtuk, szaggatjuk, töltjük, rácsozzuk. Közepes lángon kisütjük a töltött tésztákat.
A hozzávalókat összegyúrjuk,30 percig pihentetjük,majd ismét összegyúrjuk,hogy puha könnyen kezelhető legyen.Hengert formálunk belőle és kb 70 db-ra felvágjuk.Lehet kisebbre,nagyob...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével koron...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiflihez az élesztőt a cukorral a tejben felfuttatjuk, majd összekeverjük egy tálban a liszttel, sóval, vajjal, tojással és 10 perc alatt alaposan kidagasztjuk. Ezután a tetejét...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehéz