menu

Családireceptkönyv.hu

Sós kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg. finomliszt,
50 g élesztő,
1 dl langyos tej,
1 kávéskanál cukor,
5 dl tej,
1 evőkanál cukor,
1 evőkanál só,
10 dkg vaj,
1 evőkanál házi zsír,
1 felvert tojás (a lekenéshez),
köménymag vagy sajt a tetejére,

Elkészítés:


1 kg finomliszt szitálva, 50 g élesztőt 1 dl langyos tejben 1 kávés kanál cukorral, 15 percig felfuttatunk, tetejét liszttel megszórjuk, így kovászosabb lesz.

Fél liter tejet megmelegítünk, 1 evőkanál cukrot, 1 evőkanál sót és 10 dkg. vajat teszünk a tejbe, kavargatjuk míg elolvad, forró ne legyen.

Összeállítjuk a tésztát, én még tettem bele egy kanál házi zsírt is, jól kidolgozzuk. Fél óráig kelesztjük. Formázzuk kifli alakúra, háromszöget vágunk a tésztából, nyújtjuk, húzogatjuk és kifli alakúra sodorjuk.

Ebből az adagból van 2 gáztepsi kifli. Még lehet úgy is, hogy a tésztát mikor megkelt 4 egyenlő cipóra vágjuk, a cipókat külön-külön kerekre kinyújtjuk, 2-be, majd 4, 6, 8 háromszögbe vágjuk, így egyenlőek lesznek a kiflik. A második tepsit már így csináltam és sokkal szaporább, és egyenlőek lettek.

A tepsibe sütőpapírt teszünk, a kifliket 1 felvert tojással lekenjük, megszórjuk köménymaggal, szezámmaggal, gyengén sóval meghintjük, reszelt sajtot is lehet rá szórni, 20-30 percig pihentetjük.

Előmelegített sütőben 200 fokon ropogósra sütjük.

Sós kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


Vera Gedei
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lángos
Lángos

Elkészítés: Az élesztőt kb fél dl tejben felfuttatjuk, a tésztának valókat összeállítjuk tejből annyit amennyit felvesz és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Meleg helyen duplájá...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Szevike
HAGYOMÁNYOS FOSZLÓS FRANCIA PÉKSÜTEMÉNY
HAGYOMÁNYOS FOSZLÓS FRANCIA PÉKSÜTEMÉNY

Először is felfuttattam az élesztőt- 1 pohár meleg tejbe belemostam az élesztőt, hozzákevertem 1 kanál cukrot és 2 kanál lisztet. Meleg helyen, letakarva 25 percig kelesztettem. B...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér gm 1.
Kenyér gm 1.

tejben felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez és tésztát készítünk. 30 percig kel, 170C-on sütjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Angol muffin
Angol muffin

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (az olajat kanalanként adtam hozzá), letakarva kb. 60-70 percig pihentetjük. (Az édesítő nem az élesztő miatt kell bele, hanem az íze miatt, de ez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk