Családireceptkönyv.hu

Karfiol kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



• 2 bögre felaprított karfiol
•2 tojás
•1 evőkanál darált mandula, vagy Norbi liszt, paleo liszt
•só, bors, bármilyen fűszer ízlés szerint

Elkészítés:


Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire.

Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga nem lesz.
Forralj fel egy lábos vizet, és mikor lobog a víz, dobd bele a karfiolt. Főzd egy percig, majd szűrd le. A morzsát tedd egy tiszta konyharuhába és nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.

Tedd hozzá a tojást, mandulát és a fűszereket, majd formázz kis lapokat a sütőpapírra a keverékből
Süsd 10 percig, majd óvatosan fordítsd meg és pirítsd még 7 percig a másik oldalát
Vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni. Ha ropogósabban szereted, egy palacsintasütőben kicsit még egyesével átpiríthatod.

Karfiol kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Diós-nutellás briós
Diós-nutellás briós

1.Ha van kenyérsütő gépünk, akkor a tészta hozzávalóit egyszerűen bekészítjük, és a gép elvégzi helyettünk a dagasztást. (Én így tettem.) Amennyiben nincs, akkor az élesztőt kevés,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bajor rozscipó
Bajor rozscipó

A liszteket kimérjük, hozzáadjuk a sikért, élesztőt, sót és a langyos vizes tejjel kialakítjuk a tészta állagát. Amikor összeállt a tészta, gyúrjunk rajta egy kicsit és adjuk hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Lekváros bukta Ili ahogy,... című albumába.
Lekváros bukta Ili ahogy,... című albumába.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar vajas kifli Borbás Marcsi féle
vajas kifli Borbás Marcsi féle

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk