• 2 bögre felaprított karfiol
•2 tojás
•1 evőkanál darált mandula, vagy Norbi liszt, paleo liszt
•só, bors, bármilyen fűszer ízlés szerint
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire.
Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga nem lesz.
Forralj fel egy lábos vizet, és mikor lobog a víz, dobd bele a karfiolt. Főzd egy percig, majd szűrd le. A morzsát tedd egy tiszta konyharuhába és nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.
Tedd hozzá a tojást, mandulát és a fűszereket, majd formázz kis lapokat a sütőpapírra a keverékből
Süsd 10 percig, majd óvatosan fordítsd meg és pirítsd még 7 percig a másik oldalát
Vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni. Ha ropogósabban szereted, egy palacsintasütőben kicsit még egyesével átpiríthatod.
Élesztő futtatni. Víz,olaj,liszt,só összedolgozni az élesztővel.Dagasztani,puha rugalmas tészta.Tál alját kiolajozni,a tésztát 40-50 percig keleszteni.Alaposan átgyúrni,formázni.2...
Elkészítési idő:Ezekből egy sűrű galuska tésztát keverek, majd az alaposan kivajazott és maggal megszórt sütőformába öntöm, egyenletesen eloszlatom, és a tetejét is megszórom maggal. Kb 40-50 perc...
Elkészítési idő: