Hozzávalók egy feles püspökkenyér formához (20 cm hosszú):
250g reszelt sütőtök (reszelve ennyi!)
75g barna rizsliszt
75g hajdinaliszt
1 kk. őrölt fahéj
1 Hozzávalók egy feles püspökkenyér formához (20 cm hosszú):
250g reszelt sütőtök (reszelve ennyi!)
75g barna rizsliszt
75g hajdinaliszt
Hozzávalók egy feles püspökkenyér formához (20 cm hosszú):
250g reszelt sütőtök (reszelve ennyi!)
75g barna rizsliszt
75g hajdinaliszt
1 kk. őrölt fahéj
1 kk. őrölt fahéj
1/4-1/4 kk. őrölt szegfűszeg, szerencsendió, kardamom
150g rizstej
1 ek. bolhafűmaghéj/útifűmaghéj/psyllium husk
1 kk. almaecet
csipet só
1/2 csapott kk. stevia por
1 kk. szódabikarbóna
A sütőtök darabot hámozd meg és reszeld le apró lyukú reszelőn. A sütőtököt reszelve mérd.
A sütőformát béleld ki sütőpapírral és melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Egy nagyobb tálban keverd össze a szilárd hozzávalókat: rizsliszt, hajdinaliszt, fűszerek, só, szódabikarbóna.
Mérd egy pohárba a rizstejet, és add hozzá a bolhafűmaghéjat, almaecetet, stevia port, jól keverd össze.
A folyadékot sietősen keverd össze a tál tartalmával, mert a bolhafűmaghéj hamar zselésedik. Palacsintaszerű tésztát kapsz majd, ebbe forgasd bele a reszelt sütőtököt.
Tedd a sütőformába és süsd 180 fokon légkeveréssel 40 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e.
http://www.mindenmentes.hu/2015/11/sutotok-kenyer/
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket, a zabpelyhet és a sót összekeverjük. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros vízben és hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz. 20 percig dagasztjuk, majd 40 percig kelesztjük. Ez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÁgnes Pokoraczki Tiborné kenyere a valihagyományos konyhája oldalon van. sok-sok fotóval . 2015. 06.16-án találtam.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat villával összekeverjük,pihentetjük kb.10 percet,majd felforrósított kókuszolajba kisütjük.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű