Hozzávalók egy feles püspökkenyér formához (20 cm hosszú):
250g reszelt sütőtök (reszelve ennyi!)
75g barna rizsliszt
75g hajdinaliszt
1 kk. őrölt fahéj
1 Hozzávalók egy feles püspökkenyér formához (20 cm hosszú):
250g reszelt sütőtök (reszelve ennyi!)
75g barna rizsliszt
75g hajdinaliszt
Hozzávalók egy feles püspökkenyér formához (20 cm hosszú):
250g reszelt sütőtök (reszelve ennyi!)
75g barna rizsliszt
75g hajdinaliszt
1 kk. őrölt fahéj
1 kk. őrölt fahéj
1/4-1/4 kk. őrölt szegfűszeg, szerencsendió, kardamom
150g rizstej
1 ek. bolhafűmaghéj/útifűmaghéj/psyllium husk
1 kk. almaecet
csipet só
1/2 csapott kk. stevia por
1 kk. szódabikarbóna
A sütőtök darabot hámozd meg és reszeld le apró lyukú reszelőn. A sütőtököt reszelve mérd.
A sütőformát béleld ki sütőpapírral és melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Egy nagyobb tálban keverd össze a szilárd hozzávalókat: rizsliszt, hajdinaliszt, fűszerek, só, szódabikarbóna.
Mérd egy pohárba a rizstejet, és add hozzá a bolhafűmaghéjat, almaecetet, stevia port, jól keverd össze.
A folyadékot sietősen keverd össze a tál tartalmával, mert a bolhafűmaghéj hamar zselésedik. Palacsintaszerű tésztát kapsz majd, ebbe forgasd bele a reszelt sütőtököt.
Tedd a sütőformába és süsd 180 fokon légkeveréssel 40 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e.
A lisztben elkevertem a sót és a cukrot, majd a tojással, a morzsolt élesztővel, tejjel és vízzel dagasztottam, ameddig egy kicsit összeállt a tészta. Utána hozzáadtam a vajat, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a liszttel a sóval és az olajjal. Hozzáadjuk a maradék langyos tejet, és bedagasztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBedagasztjuk a tésztát, majd a mennyiségből 10-11 zsemlét készítünk. Sütőzacskóban Ismét dagasztás következik, majd vízzel megspricceljük, 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA dagasztóedénybe szórom a liszteket, az élesztőt és elkeverem. Mehet a só is bele. A meleg vízbe a nádcukor, felolvasztom, ráöntöm a lisztre és lehet dagasztani. Mikor a tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes