menu

Családireceptkönyv.hu

Sütőtökös kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók egy feles püspökkenyér formához (20 cm hosszú):

250g reszelt sütőtök (reszelve ennyi!)

75g barna rizsliszt

75g hajdinaliszt

1 kk. őrölt fahéj

1 Hozzávalók egy feles püspökkenyér formához (20 cm hosszú):

250g reszelt sütőtök (reszelve ennyi!)

75g barna rizsliszt

75g hajdinaliszt

Hozzávalók egy feles püspökkenyér formához (20 cm hosszú):

250g reszelt sütőtök (reszelve ennyi!)

75g barna rizsliszt

75g hajdinaliszt

1 kk. őrölt fahéj

1 kk. őrölt fahéj

1/4-1/4 kk. őrölt szegfűszeg, szerencsendió, kardamom

150g rizstej

1 ek. bolhafűmaghéj/útifűmaghéj/psyllium husk

1 kk. almaecet

csipet só

1/2 csapott kk. stevia por

1 kk. szódabikarbóna

Elkészítés:


A sütőtök darabot hámozd meg és reszeld le apró lyukú reszelőn. A sütőtököt reszelve mérd.
A sütőformát béleld ki sütőpapírral és melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Egy nagyobb tálban keverd össze a szilárd hozzávalókat: rizsliszt, hajdinaliszt, fűszerek, só, szódabikarbóna.
Mérd egy pohárba a rizstejet, és add hozzá a bolhafűmaghéjat, almaecetet, stevia port, jól keverd össze.
A folyadékot sietősen keverd össze a tál tartalmával, mert a bolhafűmaghéj hamar zselésedik. Palacsintaszerű tésztát kapsz majd, ebbe forgasd bele a reszelt sütőtököt.
Tedd a sütőformába és süsd 180 fokon légkeveréssel 40 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.mindenmentes.hu/2015/11/sutotok-kenyer/

Sütőtökös kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Angéla
zsemle-Kitti féle
zsemle-Kitti féle

A cukros langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt, a többi hozzávalóval ezután a szokásos módon dagasztjuk be a tésztát... duplájára kelesztjük, deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Linzike
Linzike

1. Hozzávalókat összegyúrjuk, hűtőben fél órát pihentetjük. 2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, pici linzerformával kiszaggatjuk 3. sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-ra előm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Krumplis stangli
Krumplis stangli

Az élesztőt 1 dl tejben a cukorral felfuttatjuk (várunk, amíg a folyadék tetején vastag, halványbarna hab nem képződik). A lisztet és a zabkorpát összekeverjük. Hozzáadjuk a krump...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Foszlós burgonyás zsemle (Annuskám)
Foszlós burgonyás zsemle (Annuskám)

A kenyérlisztet átszitáljuk egy keverőtálba. Beleszórjuk a cukrot, a sót az egyik, az élesztőt a másik oldalra és összekeverjük a száraz alapanyagokat. Ha friss élesztőt használsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk