Családireceptkönyv.hu

Sütőtökös kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók egy feles püspökkenyér formához (20 cm hosszú):

250g reszelt sütőtök (reszelve ennyi!)

75g barna rizsliszt

75g hajdinaliszt

1 kk. őrölt fahéj

1 Hozzávalók egy feles püspökkenyér formához (20 cm hosszú):

250g reszelt sütőtök (reszelve ennyi!)

75g barna rizsliszt

75g hajdinaliszt

Hozzávalók egy feles püspökkenyér formához (20 cm hosszú):

250g reszelt sütőtök (reszelve ennyi!)

75g barna rizsliszt

75g hajdinaliszt

1 kk. őrölt fahéj

1 kk. őrölt fahéj

1/4-1/4 kk. őrölt szegfűszeg, szerencsendió, kardamom

150g rizstej

1 ek. bolhafűmaghéj/útifűmaghéj/psyllium husk

1 kk. almaecet

csipet só

1/2 csapott kk. stevia por

1 kk. szódabikarbóna

Elkészítés:


A sütőtök darabot hámozd meg és reszeld le apró lyukú reszelőn. A sütőtököt reszelve mérd.
A sütőformát béleld ki sütőpapírral és melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Egy nagyobb tálban keverd össze a szilárd hozzávalókat: rizsliszt, hajdinaliszt, fűszerek, só, szódabikarbóna.
Mérd egy pohárba a rizstejet, és add hozzá a bolhafűmaghéjat, almaecetet, stevia port, jól keverd össze.
A folyadékot sietősen keverd össze a tál tartalmával, mert a bolhafűmaghéj hamar zselésedik. Palacsintaszerű tésztát kapsz majd, ebbe forgasd bele a reszelt sütőtököt.
Tedd a sütőformába és süsd 180 fokon légkeveréssel 40 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sütőtökös kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Fahéjas, vaníliás rúd
Fahéjas, vaníliás rúd

A tészta hozzávalóit a dagasztó gépbe rakjuk és összeállítjuk a tésztát. Ha elkészült, letakarva duplájára kelesztjük. A vanília pudingot megfőzzük 3 dl tejben, cukorral, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ciabatta
Ciabatta

Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sót, egy másik edényben pedig az élesztőt elegyítsük a meleg vízzel. Az élesztős vizet adjuk hozzá a liszthez, és határozott mozdulatokkal...

Elkészítési idő: 1,5 h
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ilonka
Croasan kifli
Croasan kifli

Elkészítése: A tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a tésztát összedolgozzuk. Az összedolgozott tésztát nem kell külön keleszteni, a műveletek egymás után következnek. 8 gombócot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk