menu

Családireceptkönyv.hu

Dán fahéjas csiga


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA
40 dkg liszt
10 dkg vaj
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
5 dkg cukor
15 dkg joghurt
1,5 dl tej
♥ TÖLTELÉK
10 dkg porcukor, 2 kávéskanál őrölt fahéj
♥ LEKENÉS:
4 evőkanál tejszín / tej, 2 evőkanál barnacukor

Elkészítés:


A sütőt előmelegítem 200 fokra. Egy 30 X 40-es tepsibe sütőpapírt teszek.
A vajat megolvasztom. Egy tálban összekeverem a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a porcukrot. Hozzáadom a joghurtot, tejet és 3 evőkanál kivételével az olvasztott vajat is.
Összegyúrom a tésztát, majd lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtom. Megkenem a meghagyott vajjal, megszórom a fahéjas porcukorral. Feltekerem és 16 darabra vágom.
A tepsibe teszem és megkenem a cukros tejszínnel, majd 20-25 perc alatt megsütöm.

Trükkök, tippek, praktikák:


Stahl Judit Gyors édességek című könyvéből származik a recept.

Dán fahéjas csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos rozskifli (fagyasztható)
Sajtos rozskifli (fagyasztható)

Egy dl langyos tejbe szórjuk a cukrot és az élesztőt. Összekeverjük a többi szárazanyagot. Ha felfutott az élesztő, azt is hozzáadjuk, majd a tejjel, joghurttal, olajjal jól formáz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Krumplis házi kenyér
Krumplis házi kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zsemle muffin formában
Zsemle muffin formában

1. A kenyérsütő gépemben mindent összekevertem, majd dagasztottam, kelesztettem. 2. Utána 12 darabra osztottam a tésztát és a kiolajozott muffin formába tettem. 3. Letakarva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Túrós batyu megúszósan (Zé)
Túrós batyu megúszósan (Zé)

A leveles tésztát felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből, majd kihajtogatjuk, és 8 egyenlő részre osztjuk. A túrót kikeverjük a többi hozzávalóval, majd a kis tésztan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk