♥ TÉSZTA
40 dkg liszt
10 dkg vaj
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
5 dkg cukor
15 dkg joghurt
1,5 dl tej
♥ TÖLTELÉK
10 dkg porcukor, 2 kávéskanál őrölt fahéj
♥ LEKENÉS:
4 evőkanál tejszín / tej, 2 evőkanál barnacukor
A sütőt előmelegítem 200 fokra. Egy 30 X 40-es tepsibe sütőpapírt teszek.
A vajat megolvasztom. Egy tálban összekeverem a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a porcukrot. Hozzáadom a joghurtot, tejet és 3 evőkanál kivételével az olvasztott vajat is.
Összegyúrom a tésztát, majd lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtom. Megkenem a meghagyott vajjal, megszórom a fahéjas porcukorral. Feltekerem és 16 darabra vágom.
A tepsibe teszem és megkenem a cukros tejszínnel, majd 20-25 perc alatt megsütöm.
Stahl Judit Gyors édességek című könyvéből származik a recept.
A hozzávalókból dagasszunk lágy, rugalmas tésztát, dolgozzuk ki alaposan, majd tegyük egy vékonyan kiolajozott tálba. Kenjük meg a tészta tetejét is olajjal, és takarjuk le. Hagyj...
Elkészítési idő:Vízben felfuttatod az élesztőt (kis xilittel vagy 1 kockacukorral), majd a többi hozzávalóval összegyúrod, kb.15 percig gyúrtam, és letakarva hagyod kelni szép pufira. Nekem ez kb...
Elkészítési idő:A hozzávalókból egy selymes tapintású tésztát dagasztok, majd letakarva 5-10 percig hagyom pihenni. 9-10 egyenlöre részre osztom és megformázom öket. Tetszés szerint, ma perecek és...
Elkészítési idő: