♥ TÉSZTA
40 dkg liszt
10 dkg vaj
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
5 dkg cukor
15 dkg joghurt
1,5 dl tej
♥ TÖLTELÉK
10 dkg porcukor, 2 kávéskanál őrölt fahéj
♥ LEKENÉS:
4 evőkanál tejszín / tej, 2 evőkanál barnacukor
A sütőt előmelegítem 200 fokra. Egy 30 X 40-es tepsibe sütőpapírt teszek.
A vajat megolvasztom. Egy tálban összekeverem a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a porcukrot. Hozzáadom a joghurtot, tejet és 3 evőkanál kivételével az olvasztott vajat is.
Összegyúrom a tésztát, majd lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtom. Megkenem a meghagyott vajjal, megszórom a fahéjas porcukorral. Feltekerem és 16 darabra vágom.
A tepsibe teszem és megkenem a cukros tejszínnel, majd 20-25 perc alatt megsütöm.
Stahl Judit Gyors édességek című könyvéből származik a recept.
1, 2,5 dkg lisztet elkeverünk 1,25 dl vízben, és folytonosan keverve sűrű péppé melegítjük. Főzni nemigen kell, mert mire felforrna, már be is sűrűsödött. (Ez a tang zhong.) Kihűtj...
Elkészítési idő:A közepes méretű burgonyákat héjastól puhára főzzük. Meghámozzuk, majd burgonyanyomón összetörjük. A lisztet tálba tesszük, hozzá morzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a sóval, és...
Elkészítési idő: 2 óraA hideg vajat a liszttel, a cukorral összedarált dióval, és a tojással gyorsan eldolgozzuk, rövid időre hűtőbe rakjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és ujjformára hengergetjük, majd kb....
Elkészítési idő:Előmelegített -175fokos- sütőben 40 percig sütöttem. Ekkor kivettem a tepsiből és a rácson pirítottam csak,- kb. 15 percig - hogy kérges legyen a külső része! Isteni!
Elkészítési idő: